Putovanje u Madrid i atrakcije koje ovaj gradi nudi

Madrid putovanje – aranžmani: Madrid je glavni grad Kraljevine Španije, a sa svojih nešto više od 5 miliona stanovnika ubraja se u najveće evropske metropole. Španija je sama po sebi pravi turistički raj, zemlja mora, sunca, dobrog vina i hrane, a Madrid je jedan od onih gradova u kojima se sudaraju tradicionalno i moderno i čine savršenu kombinaciju za sve koji se nađu tamo. Na našem sajtu možete pogledati kakvi sebi aranžmani za putovanje u Madrid postoje i već sada sebi rezervisati posetu ovom gradu.

Madrid je, u odnosu na ostale značajne evropske metropole poput Londona i Pariza, relativno mlada metropola, podignuta u periodu od 852. do 886. godine. Grad je tokom svoje istorije bio poprište mnogih značajnih dešavanja i svedočio je usponima i padovima brojnih dinastija.

Pored toga, Madrid je politički i kulturni centar Španije, a grad je od internacionalnog značaja za trgovinu i finansije. U glavnom gradu Španije smešteno je šest univerziteta, mnoga pozorišta, muzeji i druge kulturne ustanove.

Madrid znamenitosti

Znamenitosti Madrida koje morate posetiti kada se nađete u ovom gradu su pre svega kraljevska palata “Palacio Real”, koja je najveća palata tog tipa u zapadnoj Evropi. Tu su i brojni trgovi Plaza Mayor, Puerta del Sol, a obilazeći ovaj grad svakako ćete uživati u karakterističnoj španskoj arhitekturi i velelepnim građevinama koje se nalaze na svakom koraku. U Madridu se nalazi i jedan od najboljih svetskih muzeja “Prado”, koji je posvećen najviše slikarstvu, a pored toga još neki značajni muzeji su: Reina Sofia, Thyssen-Bornemisza…

Kada je u pitanju Madrid atrakcije za turiste mogu se pronaći na svakom koraku. Ljubiteljima fudbala svakako će glavni cilj biti da posete hram evropskog fudbala – stadion Real Madrida, Santiago Bernabeu, a još jedan velikan evropskog fudbala dolazi iz Madrida, u pitanju je Atletiko Madrid.

Madrid hoteli

Madrid je popularno turističko mesto i svakodnevno ovaj grad posećuje veliki broj turista iz celog sveta, bilo da je reč o zimskom ili letnjem periodu. Iz tog razloga i nečudi što postoji tako velika količina smeštajnih kapaciteta u ovom gradu. Hoteli u Madridu nude veliki broj različitih soba i apartmana, a od vas zavisi kakav ćete smeštaj odabrati.

Turistima su na raspolaganju brojni hoteli u Madridu, a i ponude naših turističkih agencija uključuje hotele koji su svakako među najatraktivnijim smeštajnim objektima za turiste i sve one koji žele da provedu kvalitetno vreme u Madridu.

Madrid last minute

Madrid last minute aranžmani mogu se pronaći u ponudi velikog broja agencija na našem sajtu. To je sigurno savršena prilika da posetite špansku prestonicu i ponesete pregršt fantastičnih uspomena. Putovanje u Madrid je savršena prilika da se upoznate sa španskom tradicijom i kulturom, ali i da uživate u čarima modernog i savremenog života.

Pretraga

Destinacija

  • Madrid

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.