Palić putovanje

Palić smeštaj – aranžmani za putovanje: Palić, odnosno Palićko jezero, predstavlja jedan od predstavnika prirodnih lepota Srbije, čak nezaobilaznih ako ste se uputili na sever naše zemlje, i rešili da napravite kraći izlet do jezera, ili nekog od okolnih mesta.

Ako ste rešili da je vreme da se opustite u okruženju lekovite vode, prelepih građevina, na čardama i salašima, onda je Palićko jezero pravi izbor, a u nastavku teksta saznajte i zašto.

Šta sve možete videti na Paliću

Moglo bi se reći da Palić vrvi od prirodnih lepota, ali i da ne može bez okolnih salaša i čardi, koji samo još više upotpunjuju doživljaj u ovom mestu koje pripada Severnobačkom okrugu. Budući da je samo 7 kilometara udaljen od Subotice, što predstavlja savršenu priliku za kraći izlet, bilo da odsedate u Subotici ili baš na Palićkom jezeru.

Palić danas prepoznajemo po obejktima kao što su vodotoranj, Velika terasa, muški i ženski štrand, a tu su i mestašca sa epitetom “ljubavni”, odnosno ljubavni most i uz njega, ljubavni park i ljubavna aleja, koji su tu od 19. veka.

Za samo Palićko jezero se kaže da je nekada bilo deo Panonskog mora, a po jednoj legendi i da je nastalo od suza pastira Pavla koji je tu napasao svoje stado. Jezero je, međutim,

izdansko, ali voda većinom potiče od padavina. Ono što najviše pleni u kada je reč o samom Palićkom jezeru jeste šetalište tik uz njegovu obalu, idealnim za mir i letnje opuštanje, makar to uradili samo za vikend.

Još jedna zanimljiva atrakcija Palića je njihov maleni zoološki vrt, osnovan davne 1950. godine, pod nazivom “Ustanova Zoološki vrt Palić”. Vrt se prostire na površini od 15 hektara, pri čemu 10 hektara kultivisanog prostora je dostupno posetiocima, dok je preostalih 5 hektara rezervisano za poljoprivredno i šumsko zemljište.

Veliki broj posetilaca se zaista oduševi kada poseti palićki zoološki vrt, budući da je uređen tako da predstavlja idealnu kombinaciju prirode i zoološkog vrta, u kojoj će svi ljubitelji životinja uživati.

Smeštaj na Paliću

Kada su u pitanju Palić apartmani i hoteli na Paliću, postoji veći broj hotela gde možete rezervisati smeštaj, tik uz samo jezero, a tu je i vikend naselje gde su, bar kada je u pitanju Palić hoteli manje zastupljeni, ali zato imate mogućnost da rezervišete smeštaj u nekoj od privatnih kuća, u izuzetno lepom ambijentu, okruženom prirodnim lepotama.

Ako ste zanteresovani za smeštaj na Paliću i želite da provedete opuštajući vikend na obali jezera, na našem sajtu pogledajte ponudu turističkih agencija koje nude aranžmane za Palić, pa preko njih možete rezervisati svoj put i smeštaj na vreme!

Pretraga

Destinacija

  • Palić

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake