Da li biste smeli da odsednete u staklenom hotelu u Alpima?

Da li smatrate da posedujete avanturistički duh? U redu, ako mislite to, da li biste smeli da odsednete u ovom staklenom hotelu na ivici stene? Pogledajte kako bii mogao izgledati neverovatni hotel izgrađen u prirodnom procepu alpskih stena koji je dizajnirao svetski poznati arhitekta i dizajner Andri Rožko.

Jedno je sigurno, stakleni hotel u Alpima će biti prvi i jedini ovakve vrste na svetu. Do sada ste možda imali priliku da posetite neke atrakcije i građevine uklesane u stene planina, kao što je recimo manastir Ostrog u Crnoj Gori, ili nesvakidašnji Meteori u Grčkoj. Ipak, hotel koji će biti izgrađen u stenama Alpskih planina je nešto potpuno novo i drugačije.

Do ovog staklenog hotela u Alpima ćete moći da pristupite isključivo helikopterom.

Hotel će biti nazvan upravo onako kako smo ga opisali: „Hotel u Alpima“, a ne treba da čudi činjenica da je ovaj hotel dizajnirao arhitekta koji živi i radi u Dubaiju, jednom od najneverovatnijih gradova sveta. To je upravo mesto gde se prave najviše zgrade na svetu, hoteli sa prašumama u sebi, kao i najveći luna parkovi u zatvorenom. Ovaj hotel preko noći zaista ostavlja bez daha i predstavlja futuristički stil koji će se verovatno primenjivati u budućnosti.

Andri Rožko je ostavio svoj lični pečat dizajniranjem ovog potencijalnog hotela, pošto je poznat kao umetnik koji voli da uklapa minimalistički moderni dizajn sa prirodnim elementima. Za to su mu idealno poslužile stene i prirodni procepi Alpa.

Autor: Mateja Panović | Objavljeno: 12.01.2018. | Modifikovano: 26.11.2018.