Idealne destinacije za venčanje iz snova

Svake godine, jedna trećina parova se zaruči tokom odmora, što znači da tokom godine planiraju svoje venčanje, koje je jedan od najlepših trenutaka u njihovim životima. Među tim parovima, mnogo je onih, koji žele da se venčaju u svom poznatom okruženju i da u tim trenucima budu okruženi porodicom i prijateljima. Sa druge strane, pojedini zaljubljeni parovi vrlo često žele da njihovo venčanje bude drugačije od drugih i nesvakidašnje. Jedan od načina da venčanje bude više nego neobično jeste da izaberete neuobičajene destinacije za venčanje, čija će priroda, pejzaži i lepota biti ovekovečeni na vašim fotografijama i tako doprineti da ovaj dan bude neobičan i poseban.

Saznajte koje su idealne destinacije za venčanje iz snova, kao i to koji je najbolji period godine za venčanje na tim destinacijama. Neke spadaju u daleke egzotične destinacije, dok su neke neočekivano blizu, ali podjednako magične.

Antigva (Karibi)

Antigva je ostrvo, koje se nalazi u istočnom delu Kariba i deo je države Antigva i Barbuda. Zauzima površinu od 281 km² i naseljava ga oko 80.000 stanovnika. Ovo prelepo ostrvo čini čak 365 plaža, što daje veliku mogućnost izbora mesta za venčanje. Sezona na ovom ostrvu traje od sredine decembra do aprila. Nakon aprila cene u hotelima su niže i do 40 %, ali mnogi objekti su zatvoreni od avgusta do oktobra na šta utiče i velika vlažnost i padavine. Ukoliko se opredelite za Antigvu, svakako zaobiđite period od juna do novembra jer je upravo tada sezona uragana. Ukoliko sa sobom povedete porodicu i prijatelje, postoji veliki broj aktivnosti u iščekivanju dana venčanja. Za ljubitelje istorije i kulture, organizuje se poseta brodićem Nacionalnom parku Nelson, zatim planinarenje kao i degustacija indijanske hrane.

Idealne lokacije za organizaciju venčanja na Antigvi i Karibima su hoteli Jumby Bay i Jolly Beach Resort.

Hotel Jumby Bay nalazi se na privatnom ostrvu površine 300 ha i udaljen je dve milje od Antigve. Hotel se nalazi u prirodnom okruženju i može se reći da je relativno izolovan od sredine. Krase ga plaže sa belim peskom, veliki broj smeštajnih jedinica, pet restorana i barova kao i spa centar. Hotel ima svoj tim za organizaciju venčanja, koji se brine o dekoraciji, zabavi i svim pratećim elementima jednog venčanja.

Najveći resort hotel na Antigvi je Jolly Beach Resort, koji nudi mogućnost da se uštedi novac ali isto tako omogućava kvalitetnu uslugu. Poseduje velike bazene, uslove za provod tokom čitavog dana. I ovaj hotel ima svoj tim, koji organizuje venčanja do najsitnijih detalja.

Jamajka za opušteno venčanje iz snova

Nalazi se u Karipskom moru i zauzima površinu od 10.990 km², što je čini petom zemljom po veličini na Karibima. Naseljava je uglavnom stanovništvo afričkog porekla. Ukoliko želite da svoje venčanje organizujete upravo na mestu bogate kulture i istorije sa velikim brojem plaža, resorta i privatnih vila, izbegavajte mesec mart i period od juna do novembra zbog uragana. Vaši gosti se mogu opuštati uz rege muziku ili uživati u usluzi koju pružaju SPA tretmani, konzumirati tradicionalnu hranu i sl.

Resort Half Moon omogućava parovima da izaberu jednu od dve vile, koje imaju po sedam soba ili da svoje goste smeste u sobe u samom resortu. Parovi mogu izabrati sami lokaciju za venčanje, kao što su terasa, paviljon, plaža i dr. Hotel Strawberry Hill nalazi se na Plavoj planini i poseduje male privatne kućice sa verandama, sa kojih se pruža nestvaran pogled. Kao stvoren za romantiku, hotel organizuje venčanja i proslave istog za oko 150 zvanica.

Kalifornija

Kalifornija je savezna država na zapadnoj obali Sjedinjenih Američkih država. Prosture se na oko 1300 km u pravcu sever-jug i 400 km u pravcu istok-zapad. Kalifornija je idealna destinacija za venčanje tj. izgovaranje sudbonosnog da iz više razloga. Pre svega tu su vinogradi u okrugu Napa, koji su idealni za venčanje na otvorenom, zatim plaže, ski liftovi na jezeru Taho, rančevi na Santa Barbari, nacionalni parkovi, kao i veliki gradovi koje vredi posetiti same po sebi. Kao što je recimo San Francisko.

Landing Resort&Spa je resort, koji nudi kvalitetnu uslugu smeštaja i pratećih sadržaja u blizini jezera Taho. Pruža mogućnost organizacije venčanja na terasi kapaciteta 300 zvanica, u paviljonu kapaciteta 250 zvanica, u balskoj sali kapaciteta 250 zvanica. Svakako su najlepše ceremonije organizovane na otvorenom, gde se pruža pogled na jezero Taho i njegovo prirodno okruženje.

Bacara Resort&Spa nalazi se u Santa Barbari. Objekat raspolaže površinom od 78 ha, što pruža velike mogućnosti za izbor lokacije obavljanja ceremonije. Venčanje može biti organizovano na otvorenom u bašti kao i u velikoj balskoj sali. Kalifornija očigledno poseduje brojne savršene destinacije za venčanje.

Fidži

Fidži je ostrvska zemlja u Okeaniji i definitivno zaslužuje da se nađe na listi destinacija za venčanje iz snova. Njen glavni grad je Suva. Fidži se nalazi u južnom delu Tihog okeana i obuhvata 322 ostrva i 522 ostrvaca. Iako poseduje veliki broj ostvra, najposećenije je Vanua Levu. Da bi ste se venčali na Fidžiju, potrebno je da kopije svojih dokumenata posaljete nekoj od pisarnica na Fidžiju dve nedelje pre samog čina venčanja. Tri dana pre zakazanog termina venčanja, potrebno je da posetite kancelariju registra  i da pokažete originalna dokumenta.

Vomo Resort Fiji je luksuzno privatno ostrvo sa 28 vila i 2 privatne rezidencije. Pruža mogućnost degustacije autentičnih jela, spa usluge, sportske aktivnosti i dr. Poseduje svoj tim za organizaciju venčanja bilo da su to intimne ceremonije ili velike proslave. Takođe pomažu mladence u pronalasku fotografa, naručivanju torte pa čak i usluga frizera i stilista. Venčanja mogu biti organizovana bilo kog dana tokom nedelje i osoblje hotela može biti u ulozi svedoka ukoliko mladenci to žele.

Grčka takođe nudi destinacije za venčanje

Grčka je idealna destinacija za venčanja na otvorenom od maja do oktobra. Lokalna muzika, bogata mediteranska kuhinja, peščane plaže i kvalitetna vina samo su neki od razloga zbog kojih je Grčka mesto za sklapanje braka. Santorini, Mikonos, Krit, Rodos su destinacije, koje mogu biti potencijalne za jedan od najvažnijih dana u godini.

Venčanje u Grčkoj zahteva određenu pripremu, odnosno da budući supružnici dostave svoja dokumenta prevedena na grčki jezik.

Lindos Memories je romantičan hotel na ostrvu Rodos. To je zapravo hotel na plaži sa 5 zvezdica, lociran u živopisnom selu Lindos. Pripada grupaciji Mitsis Hotels & Resorts. Idealan je za parove i proslave kao i za nezaboravan odmor. Hotel poseduje salu za proslavu venčanja i pruža pomoć mladencima da do najsitnijih detalja isplaniraju svoj dan. Takođe, hotel može obezbediti uslugu planera venčanja.

Santorini Casteli Resort je hotel sa 5 zvezdica u podnožju brda drevnog Fira. Okružen peščanim plažama, hotel je idealno mesto za cerenomiju venčanja na otvorenom. Vrtovi i bazeni hotela omogućavsju gostima i mladencima da uživaju pod vredim nebom u ukusnoj hrani i piću uz taktove svadbene muzike. Osoblje hotela stoji na raspolaganju mladencima i za organizaciju samog događaja.

Idealne destinacije za venčanje su brojne, iako je prava baš ona za koju se vi odlučite. Sigurni smo. Tako da za koju god destinaciju da se opredelite, svakako nećete pogrešiti ukoliko želite da ovaj bitan događaj u vašem životu bude nezaboravan i čaroban.

Autor: Milena Podovac | Objavljeno: 23.01.2018. | Modifikovano: 26.11.2018.