Kako da ne iznerviraš prijatelje pričama sa putovanja?

Nakon što se vratimo sa putovanja, puni smo utisaka i želimo da ih podelimo sa svima. U početku svima zvučimo zanimljivo, ali treba da znamo kako da se obuzdamo i ne preteramo sa pričama o svojim avanturama. Ne treba da zasipamo svoje prijatelje na društvenim mrežama slikama i tekstovima o svojim putovanjima. Evo nekoliko saveta za sve koji vole da putuju –  kako da ne dosadite svojim najbližima pričajući stalno o putovanjima.

Nemojte da pričate o svom putovanju ukoliko vas niko ne pita. Da, pomalo je frustrirajuće što ne možete sa celim svetom da podelite svoja iskustva i sećanja, ali morate razumeti da ne vole svi da putuju. Ne dele svi vašu ljubav prema avanturama i novim događajima.

Sjajan način da prevaziđete činjenicu da ne možete da podelite detalje putovanja sa svojim najbližima jeste da otpočnete svoj blog o putovanjima. Tako će vaše priče i vaša iskustva čitati samo oni koje to interesuje. Ako niste baš vešti u pisanju, napravite foto album u koji ćete ubaciti najdraže fotografije i usput upisati po koje sećanje sa putovanja.

Svoja iskustva sa turističkim agencijama, možete podeliti sa zajednicom putnika na sajtu PutujSigurno. Ukoliko volite da pišete o putovanjima, prijavite se i postanite deo našeg tima autora na blogu Svet Putovanja.

Za kraj, odvojte malo vremena da se sami prisetite putovanja, jer svako putovanje doživljavamo individualno i svako sećanje je samo naše. Budite zahvalni na prilici koju ste iskoristili. Setite se koliko je samo ljudi oko vas koji sebi nisu i možda nikada neće imati priliku da sebi priušte ono što ste vi sebi priuštili. Oni vam to vrlo često neće zameriti i nagovestiti, pa budite dodatno pažljivi.

 

Autor: Uros Milovanovic | Objavljeno: 15.01.2018. | Modifikovano: 26.11.2018.