Kako da vam brže prođe vreme između letova

Kada putujemo avionom dešava se da imamo letove zbog kojih moramo čekati čak deset, pa i više sati. A nekad se dogodi i da propustimo let ili da bude odlložen tako da opet moramo provesti određeno vreme na aerodromu. Ali šta raditi dok čekamo taj let?

Spavajte

Desilo se više puta da sam šetajuci aerodromom naišla na ljude koji su svoje torbe stavili u neki ćošak ili na klupu i legli da se odmore. Let nekad može biti dug i naporan tako da ukoliko se dogodi da treba da sačekate nekoliko sati do sledećeg leta, uvek to vreme možete provesti nadoknađujući san.

Istražujte destinaciju

Kupite mapu Ili turistički vodič mesta na koje idete ili se jednostavno priključite na internet i istražujte o vašoj ciljanoj destinaciji. Na taj način ćete sebi bolje organizovati put a usput će vam vreme do leta brže proći.

Pišite memoare

Sa druge strane, ukoliko se vraćate sa puta na vašu početnu destinaciju, možete kupiti svesku ili neki mali rokovnik i zapisati detalje vašeg putovanja kako biste ga lakše zapamtili. Kada putujem obično detaljno zapisujem trenutke koji su na mene ostavili najveći utisak, zatim nabrajam događaje i aktivnosti svakog dana putovanja, a ukoliko nemam mnogo vremena onda bih zalepila račune, etikete, karte za metro i slike u tu svesku i na taj način očuvala brojna sećanja kojima ću se rado vraćati.

Pokrenite se

Više puta mi se desilo da na aerodromu poželim da se malo razmrdam. Bilo da je to obično istezanje ili trčanje od gejta do gejta, svakako da je korisno da se malo i pokrenemo. Čitala sam da ljudi čak ponesu joga prostirku na put, rašire je pored svog gejta i rade jogu do leta ili meditiraju ili se jednostavno aktiviraju nekim laganim vežbama. Uvek se možete baviti bilo kojom vrstom aktivnosti koja ne zahteva mnogo prostora I pritom ne ometa druge putnike i na taj način utrošiti višak nametnutog slobodnog vremena.

Istražujte aerodrom

Pogledajte šta aerdorom nudi od dodatnih usluga, postoji li spa centar, teretana, biblioteka ili bilo koja druga aktivnost koja vas može dovoljno dugo preokupirati. Uvek možete i šetati aerodromom, razgledati brojne prodavnice, jesti, posetiti obližnji bar ili sebe častiti nekom sitnicom ili suvenirom.

Posmatrajte

Lično najviše volim da sednem na neko prometno mesto i da posmatram okolinu. Uvek možete videti zanimljive i drugačije ljude i kulture, možete (se) slikati ili čak se odvažiti da pričate sa neznancem i na taj nacin zapravo vreme proleti.

Pokušajte da sami sebi organizujete vreme na način koji će vam biti dovolno zanimljiv, tako da vam brže prođe vreme bilo da je jedna ili više aktivnosti u pitanju, ali ne zaboravite na let! Navijte sat na 40-ak minuta pre polaska vašeg aviona za slučaj da se zapričate, zaigrate ili jednostavno zaboravite da vi zapravo negde putujete.

Autor: Ivana Čekrdžić | Objavljeno: 23.01.2018. | Modifikovano: 26.11.2018.