Na šta poslovni putnici troše novac?

Poslovna putovanja su deo svakodnevice velikom broju ljudi. Iskusni putnici veoma brzo nauče kako da sve neophodno za kraći put spakuju u manju putnu torbu i koje gedžete da ponesu da im ne bude dosadno tokom leta. Očekuje se da će 2016. godine profit od poslovnih putovanja porasti 5% u odnosu na prethodnu godinu. Evo nekoliko primera na šta se troši najviše novca.

Već krajem 2015. godine Uber je postao najpopularniji vid prevoza, popularniji čak i od iznajmljenih automobila. Prema nekim istraživanjima, oko 41% poslovnih putnika radije koristi Uber nego taksi ili iznajmljeni auto.

Airbnb postaje sve traženiji među poslovnim putnicima. 10% smeštaja u San Francisku, Čikagu, Sijetlu, Ouklendu i Njujorku se izda poslovnim putnicima. Iako su hoteli još uvek najpopularniji smeštaj među putnicima, očekuje se da će ih Airbnb prestići u budućnosti.

Kada su u pitanju restorani i kafići, nikoga ne iznenađuje podatak da je u 2015. godini najpopularnije mesto bio Starbucks. Oko 5% ukupno potrošenog novca na jelo i piće tokom poslovnog putovanja troši se upravo u Starbucks-u, najviše na kafu i čuvenu tortu od limuna.

Autor: Krsto Arsenijević | Objavljeno: 29.03.2016. | Modifikovano: 26.11.2018.