7 zabavnih parkova u Evropi koje morate obići

U zabavnim parkovima postoje sadržaji za sve uzraste, bitno je samo da volite avanture. Zabavni parkovi pružaju savršen beg od svakodnevnice. Ukoliko volite izlete, i želite da iskusite ovakav vid zabave, preporučićemo vam zabavne parkove na tlu Evrope koje ne smete propustiti! Ovo su najbolji zabavni parkovi u Evropi, tačnije 7 njih.

Park Asteriks – Francuska

Verovatno ne postoji osoba koja nije čula za Asteriksa i Obeliksa. Za sve obožavaoce ovih junaka, ovaj zabavni park nudi razne atrakcije koje su povezane sa avanturama koje smo gledali preko malih ekrana. Nalazi se severno od Pariza, te ako ste u poseti francuskoj prestonici, ne propustite ovaj zabavni park. Park poseduje šest svetova: Galsko selo, Rimska imperija, Vikinzi, Antička Grčka, Egipat i Put kroz vreme, i ukupno 36 atrakcija u vidu rolerkostera i ostalih igrica. U sklopu parka nalazi se i nekoliko restorana, snack barova i lokala sa brzom hranom.

Disneyland – Francuska

Evropski Diznilend Francuska

Još jedan park u Francuskoj, nadomak Pariza i možda najpoznatiji tematski park na svetu je upravo Disneyland. Evropski Diznilend se sastoji iz dva tematska parka, Disneyland Park i Walt Disney Studios Park. Simbol Disneylanda je svakako replika zamka iz Trnove Ružice. Dok koračate parkovima imaćete prilike da vidite junake iz crtanih filmova i filmova iz ove produkcije, da prošetate lavirintom Alise iz zemlje čuda, provozate se na mnogobrojnim rolerkosterima i vrteškama, bacite se na istraživanje, otkrijete kako su nastali pojedini junaci, i odete na vožnju kroz studio. Možete odsesti ovde u hotelu, kao i posetiti restorane.

Port Aventura – Španija

Ovo je zabavni park koji privlači mnoge turiste, a nalazi se na sat vremena vožnje od Barselone. Ima šest celina, a to su: Mediteran, Kina, Meksiko, Polinezija, Divlji zapad, i Sesamo Aventura. U svakom delu nalazi se mnoštvo vožnji prilagođenih različitim uzrastima, restorana, snack barova, prodavnica suvenira, a možete i odsesti u blizini. Najveći rolerkoster nalazi se u Kineskom delu, dok je najmlađima verovatno najinteresantnija vožnja kanuom u Polineziji.

Europa Park – Nemačka

Europa park se nalazi u Rustu, u blizini Frajburga, na jugozapadnu Nemačke. Oni koji posete ovaj park tvrde da je najbolji zabavni park u Evropi. Park je osmišljen tako da pruža zabavu svim uzrastima, i otvoren je tokom cele godine. Postoji 11 rolerkostera u sklopu parka, a ono što oduševljava ljubitelje životinja je da su psi dobrodošli i da mogu ući besplatno, čak postoje i mesta gde mogu popiti vode. Takođe postoje mesta gde možete presvući ili nahraniti bebu, kao i mnoštvo drugih pogodnosti. 14 tematskih delova se nalazi u ovom parku, i ukoliko ne planirate da odvojite ceo dan za posetu, nećete stići da obiđete sve što želite. Cene karte su malo više tokom letnje sezone, što je razumljivo, jer su tokom leta u funkciji sve atrakcije. Ovo je jedinstven doživljaj za sve generacije, i treba ga obavezno uključiti ukoliko putujete u Nemačku.

Gardaland, Italija

Najveći zabavni park u Italiji, na obalama jezera Garda. Privlači mnogo turista zbog svoje raznovrsne ponude vožnji, poput Colorado Boat, Blue tornado, Space vertigo i mnogih drugih. To su vožnje za ljubitelje adrenalina, dok su Magic House i Monorail namenjeni za one nešto mirnijeg duha. Park ne radi tokom zimskih meseci, osim za vreme nekih praznika. Preporuka je, naravno, sve istražiti i svuda se provozati.

Legoland, Nemačka

Legolend tematski park u Nemačkoj

Evropski legolend se nalazi u Günzburgu, u Nemačkoj. Ukoliko ste ljubitelj Lego kocki, a i ukoliko niste, nećete ostati ravnodušni ako posetite ovaj park. Legoland radi od polovine marta do prve nedelje novembra, i postoji više celina u njemu. Nudi zabavu za sve uzraste, aktivnosti u kojima može da učestvuje cela porodica, a svuda su naravno stvari napravljene od Lego kocki. Vožnja zmajem, gusenicom ili konjima, ili mini verzije stadiona, aerodroma, zamka i gradova je nešto što morate videti. Legoland postoji i u Engleskoj i Danskoj.

Walibi park, Belgija

Ovaj park radi od aprila do septembra, s tim što u toku jeseni radi vikendom i za vreme praznika. Nalazi se u gradu Wawre u Belgiji. Postoje još tri parka, jedan u Holandiji i dva u Francuskoj. Najinteresantnije su vožnje poput Flash back, Cobra, Vampire i Radja river, dok će se najmlađima svideti Squad taxi, Guitar liff i Bubble swirl. U sklopu parka nalaze se restorani i razne prodavnice sa suvenirima.

Mnogo je toga što evropske destinacije mogu da ponude, pa bilo da želite da posetite neki od ovih parkova sami, sa prijateljima ili porodicom, uspećete da pronađete sadržaj za sebe i da se provedete najbolje moguće. Ovakva vrsta događaja se ne može prepričati, to je jedno posebno iskustvo koje bi svi, makar jednom, trebali da iskusimo.

Ako Vam se dopao predlog za obilazak Evrope, pogledajte i i koji su najlepši mostovi Evrope.

Autor: Jelena Cvetkovic | Objavljeno: 23.01.2018. | Modifikovano: 26.11.2018.