U Dubaiju se otvara najveći zabavni park u zatvorenom

Kada se kaže Dubai uvek se misli na nešto veliko, nešto skupo. I ovaj put je to istina pošto se upravo u Dubaiju otvara najveći zabavni park na svetu u zatvorenom prostoru. Ova simbolična investicija i nova zanimljiva turistička atrakcija, koja će između ostalog sadržati i najneverovatnije roler kostere u zatvorenom prostoru, će koštati oko 1 milijarde dolara. Otvaranje je zakazaano za 15. avgust 2016. godine.

Ovaj vrhunski zabavni park, koji se zove IMG Worlds of Adventure (IMG Svetovi avanture), će se otvoriti u zatvorenom prostoru zbog visoke temperature u Dubaiju, posebno tokom letnjih meseci, kako bi se izbegle potencijalne vremenske nepogode i uopšte nemogućnost boravka na otvorenom. Celokupan objekat će biti u potpunosti klimatizovan sa savršenom temperaturom i svežim vazduhom u svakom trenutku.

Sam zabavni park Worlds of Adventure koji će se prostirati na površini većoj od 140.000 m2, će biti sastavljen od četiri različite tematske celine i to:

  • Marvel (Junaci iz Marvel stripova i rolerkosteri),
  • Cartoon Network (junaci iz crtaća ove legendarne TV stanice za crtaće),
  • Lost Valley Dinosaur Adventure (Ako želite iskustvo iz doba Jure ovo je pravi odeljak za vas) i
  • IMG Boulevard.

Takođe, kao dodatak ovim celinama postojaće i fantastičan Novo Cinema bioskop. Najmlađi, ali i oni koji se tako osećaju ili su prosto zaljubljenici u stripove, će imati priliku da uživaju u fantastičnim dešavanjima ali i rolerkosterima, šopingu, upoznavanju poznatih i još mnogo toga. Između ostalog kao zanimljiva atrakcija i vožnja, najavljeni su i Thor i Spiderman roller coaster-i.

Ako ste ljubitelji stripova, strip junaka, crtaća i uopšte dobre zabave, Worlds of Adventure zabavni park je mesto za Vas. Tako da, ako se nađete u ovoj fantastičnoj oazi usred pustinje Ujedinjenih Arapskih Emirata i želite nešto drugačiju avanturu, javite nam kako ste se proveli u zabavnom parku.

Autor: Mateja Panović | Objavljeno: 17.05.2016. | Modifikovano: 26.11.2018.