Pratite Twitter za stanje na graničnim prelazima

Doba tehnologije je već davno preuzelo sve sfere života, i mnogi su počeli da se žale na to. Međutim, upravo to doba tehnologije pruža mogućnosti i prednosti koje ranije nismo mogli ni da zamislimo, posebno u oblasti turizma i putovanja. Bilo da je reč o GPS navigaciji, svetskim mapama dostupnim na jedan klik ili da je u pitanju kupovina avionskih karata online. Tehnologija i turizam idu ruku pod ruku.

Veliku ulogu u tome igraju društvene mreže, a između ostalih i Twitter kao metod brze komunikacije i deljenja ličnih misli i sadržaja. Naime, profil na Twitter-u „Granični prelazi“, nudi ažurne informacije o stanju na svim graničnim prelazima, kako iz smera van države, tako i u smeru za ulazak u Srbiju. Kada se kaže da je u pitanju ažuran Twitter nalog, zaista se na to i misli, pošto se informacije o stanju na putevima i samim graničnim prelazima objavljuju i u toku noći na osnovu ritmičnog preseka. U pitanju su informacije o neplaniranim zadržavanjima, gužvama, konkretnim problemima, ali i regularnoj frekvenciji protoka saobraćaja za određeni dan.

Ukoliko se krećete automobilom ka granici Srbije sa namerom da odete u inostranstvo, iskoristite priliku dok ste još u domaćoj mreži, da proverite preko Twitter-a kakvo je stanje na graničnim prelazima, kako biste se najbolje pripremili za ono što sledi. Iskoristite nove tehnologije i društvene mreže pametno, sebi u korist, baš kao što ćemo uskoro početi da koristimo selfie kao metod autentifikacije tj. potvrde plaćanja.

Autor: Mateja Panović | Objavljeno: 12.07.2016. | Modifikovano: 26.11.2018.