Uz ovaj šator možete da spavate u vazduhu

Dok spavamo često sanjamo kako letimo uz divan osećaj koji je jako teško upisati. E pa, ako ste ljubitelj kampovanja, od skoro zaista i možete lebdeti dok spavate. Da spavanje u vazduhu je moguće, a to potvrđuje i šator za kampovanje koji stoji u vazduhu, razapet između drveća. Interesantno, zar ne?

Umesto spavanja na zemlji u hladnom šatoru, od sada možete spavati u vazduhu kada se uputite na kampovanje, stvarajući potpuno neverovatno iskustvo sa puta i to uz tzv. prenosnu kuću na drvetu. Naime, ovaj šator koji se koristi za kampovanje nije namenjen razapinjanju i učvršćivanju uz pomoć kočeva za zemlju, dok kampujete u nekoj hladnoj šumi ili na proplanku. Šator je namenjen razapinjanju između par drveća, kako bi mogao da stoji u vazduhu na visini od oko 1 metar, s toga je jasna ideja zbog čega ovaj šator za kampovanje mnogi nazivaju kuća na drvetu.

Ovaj šator pruža komfor i udobnost ljuljaške za spavanje, ali sigurnost pravog šatora. Nije baš u pitanju luksuzni hotel, ali oni koji odlaze na kamping to i ne očekuju. U zavisnosti od veličine šatora koji se razapinje između drveća, može biti pogodan za jednu ili maksimalno dve osobe. Iako deluje kao da je ovaj šator osmišljen sa idejom maksimalnog komfora i lične sigurnosti, ideja samog šatora je bila ultimativna zaštita prirode i održivi turizam tokom kampovanja, pošto lebdeći šator ne može da ošteti biljni i životinjski svet zemljišta, bez oštećeja trave, cveća ili bilo čega drugog.

Ovi zanimljivi šatori se u zavisnosti od veličine mogu kupiti po cenama od 350$ do 650$ a proizvođač ovog šatora Tentsile kaže da se na ovaj način čuva priroda i podstiču drugi da vode računa o njoj. U tom duhu, Tentsile je čak i organizovao sa non-profitnim organizacijama akciju, da će za svaki prodati šator zasaditi po jedno drvo, što je više nego fer kompenzacija za upotrebu drveća kao stuba šatora u vazduhu.

Autor: Mateja Panović | Objavljeno: 15.01.2018. | Modifikovano: 26.11.2018.