Šoping – raj za žene na putovanjima

Šta je zajedničko svim ženama? Odgovor je vrlo jednostavan: ljubav prema kupovini. Sa putovanja, svako od nas donosi sa sobom suvenire, razglednice i sl. Žene su uvek u potrazi za sniženjima pa čak i na putovanjima. Svaka od nas će pre samog putovanja, pronaći na Internetu najatraktivnije šoping centre u destinaciji, koju posećuje. Zbog toga danas i postoje šoping ture ili su obilasci šoping centara deo programa putovanja kao aktivnost tokom slobodnog vremena turista. U ovoj tekstu, pisaću o šoping centrima, koje treba posetiti u određenim destinacijama.

Galerija Lafajet, Pariz

Galerija Lafajet je francuska robna kuća, koja se nalazi u lancu robnih kuća kompanije Groupe Galeries Lafaiette. Zgrada, u kojoj se nalazi Galerija Lafajet, sagrađena je 1910. godine. Nalazi se na  adresi 40 Boulevard Haussmann u srcu Pariza. Značajna godina je 2009. kada je zabeležena zarada od jedne milijarde evra. U ovoj robnoj kući ne morate ništa da kupite, ali ako ste u blizini, bilo bi šteta da ne vidite ovo zdanje. Glavna zgrada je posebna po svojoj kupoli, koju ne možete videti u nekim drugom robnim kućama. Pored toga možete prisustvovati revijama, koje su svakodnevna aktivnost u ovom objektu. Radno vreme je od 09:30 do 20:00h. Zastupljeni su brendovi kao što su Aleksandar Mekvin, Burberry, Zara, Diesel, Dior i dr.

Magna Plaza, Amsterdam

Magna Plaza nalazi se iza Kraljevske palate na trgu Dam. Zgrada, koja potiče iz 19-og veka, izgrađena je u neo-gotskom stilu. Ovo je veoma lep šoping centar, u čijem prizemlju se nalazi veliku klavir pa tako tokom vikenda možete uživati u muzici. Takođe vam je na raspolaganju prodavnica suvenira Holandije i kiosk gde možete kupiti  holandski sir i vino. Na tri sprata su raspoređeni butici vodećih svetskih modnih marki. Ako ogladnite u obilasku, tu je italijanski restoran Ovidius sa ukusnom pastom i italijanski kafe bar Ristretto na prizemlju. Radno vreme se razlikuje od dana do dana ali je Magna Plaza otvoren  svakog dana.

Zlote Tarasy, Varšava

Naziv ovog centra u prevodu znači Zlatna Terasa. Nalazi se u centru Varšave i to između železničke stanice i ulica Jana Pavla i Emilije Plater. Osnovan je 2007. godine i obuhvata površinu od 205.000m². Na tom prostoru smešteno je oko 200 radnji i restorana, ogroman bioskop i podzemna garaža kapaciteta 1400 mesta. Radno vreme ovog objekta je od 09:00 do 22:00h od ponedeljka do subote, dok se nedeljom zatvara u 21:00h.

Kanyon, Istanbul

Multifunkcionalni centar Kanyon nalazi se u čevrti Levent na adresi Büyükdere Avenue 185. Otvoren je 2006. godine. Obuhvata ukupno 160 radnji na prostoru od 37.500 m² podeljenih na 4 sprata. Pored toga, tu je i 30 spratova poslovnog prostora i 22 sprata sa 179 apartmana. Za one, koji žele da se zabave, postoji 9 pozorišnih sala. Pored svetskih modnih marki, zastupljeni su i turski kreatori. Radno vreme je od 10.00 do 22:00h.

Las Arenas, Barselona

Ovaj centar je izgrađen 2011. godine na prostoru od 106.250 m². Šoping mol obuhvata i Muzej roka na 5-om spratu do kog se dolazi kružnom terasom sa koje se može panoramski videti gradsko područje Barselone. Moderan kompleks čini 60 radnji, i to butici, kafići, restorani i barovi. Radno vreme je od 10:00 do 22:00h.

Siam Paragon, Tajland

Više od šoping centra. Pored toga što je drugi po veličini u jugoističnoj Aziji,  nalazi se na prostoru od 500.000 km². Na tom prostoru  se nalazi veliki broj radnji markirane garderobe, prodavnica automobila marke lambordžini, knjižara za koju se smatra da je najveća u Tajlandu kao i ceo jedan sprat sa restoranima. Posebna atrakcija je akvarijum Siam Ocena World, u kome posetioci mogu da plove brodom i da hrane ajkule. Radno vreme je od 10:00 do 22:00h.

Na svetu ih ima mnogo više. Ovo su samo neki od šoping centara, koji vam pored kupovine nude mogućnost da se relaksirate i zabavite. 

Autor: Milena Podovac | Objavljeno: 23.01.2018. | Modifikovano: 26.11.2018.