Špijunsko krstarenje: do Beograda sa bivšim špijunom MI6

Englezi organizuju špijunsko krstarenje Dunavom do srpske prestonice – pogledajte kako će izgledati ova originalna tura!

Krstarenje Dunavom

Dunav je jedinstvena reka u svetu- protiče kroz četiri prestonice, deset država, prolazi kroz Centralnu i Istočnu Evropu i druga je najveća reka u Evropi. Vode Dunava važe za jedan od najvažnijih vodenih puteva i veoma su popularne među turistima.

Ovom rekom proći će jedinstvena osmodnevna tura iz Engleske: krstarenje Dunavom koje će turistima razotkriti njegove najveće tajne. Urednik BBC-a za svet Džon Simpson i bivši špijun MI6 Ričard Dirlov predvodiće ovo krstarenje i tom prilikom izneti sve podatke o revolucijama i obnovi destinacija duž Dunava.

Tura vodi od Beča, ka Bratislavi, do banja u Budimpešti i Beograda, a putnici će ploviti u jednom od brodova kompanije Scenic sa pet zvezdica.

Ričard Dirlov, nekadašnji špijun iza Gvozdene zavese, a kasnije i šef MI6. pridružiće se turistima u Bratislavi i upoznati ih sa komunističkom prošlošću zemalja kroz koje prolaze.

Krstarenje se završava u Beogradu, prestonici koju organizatori opisuju kao ,,grad sa teškom prošlošću, ali živopisnom budućnošću“. Tu će nakon doručka turisti posetiti Kuću cveća, a potom otići na ručak i na aerodrom.

Da li biste vi putovali brodom sa bivšim špijunom? Na kakvo biste krstarenje Dunavom najradije pošli?

Autor: Anja Milovanović | Objavljeno: 09.10.2017. | Modifikovano: 26.11.2018.