Putovanje u Aleksandrovac

Hoteli u Aleksandrovcu – Putovanje u Aleksandrovac: Aleksandrovac je grad u Rasinskom okrugu, smešten u kotlini planina Kopaonik, Jastrebac i Goč, nedaleko od grada Kruševca. Grad je poznat po voćarstvu, a kao posebno kvalitetne se ističu šljive, kruške i jabuke. Aleksandrovac je i dom brojnih vinograda, pa predstavlja izuzetno razvijeno tržište vina od kojih se po kvalitetu i dobrom ukusu izdvaja Župsko vino.

Putovanje u Aleksandrovac predstavlja idealnu opciju ukoliko nemate ideju kako da iskoristite vikend, a na našem sajtu možete proveriti koji aranžmani uključuju posetu i boravak u Aleksandrovcu.

Apartmani i hoteli u Aleksandrovcu

Hoteli u Aleksandrovcu nisu brojni, ali umesto njih vam stoje na raspolaganju brojni apartmanski kompleksi i domaćinstva sa kvalitetnom ponudom smeštaja. U pitanju su lepo uređene sobe i apartmani, sa udonim nameštajem i svim sadržajem koji vam može biti potreban tokom boravka u smeštaju. Većina smeštaja se nalazi u centru svih dešavanja u Aleksandrovcu, pa ukoliko se odlučite za neki od apartmana, prodavnice, kafići i šetališta će biti u vašoj neposrednoj blizini.

Znamenitosti u Aleksandrovcu

Znamenitosti u Aleksandrovcu su brojne, a neke od najpoznatijih uključuju Muzej vinogradarstva i vinarstva koji je posvećen istoriji vinarstva u Srbiji, zatim tvrđavu Koznik, Zavičajni muzej Župe, i manastire Rudenicu i Drenču, koji se nalaze nedaleko od Aleksandrovca. Jedna od najpoznatijih manifestacija u ovom regionu se održava upravo u Aleksandrovcu. U pitanju je “Župska berba”, tradicionalna manifestacija posvećena berbi grožđa po kojoj je ovaj kraj poznat.