Putovanje u Aranđelovac

Putovanje u Aranđelovac – hoteli u Aranđelovcu: Aranđelovac je grad u Srbiji, smešten u podnožju planina Bukulja i Venčac. U Srbiji je poznat po Bukovičkoj banji, i njenoj lekovitoj mineralnoj vodi koja zajedno sa glinom leči razna oboljenja. Aranđelovac je odlična prilika za upoznavanje Šumadije u njenom najlepšem svetlu, a oni koji žele kratak odmor ili izlet, mogu da se upute u ovaj gradić koji se nalazi na samo 74 kilometra od Beograda.

Putovanje u Aranđelovac je ujedno i prilika za obilazak njegovih znamenitosti, koje su predmet interesovanja brojnih turista koji ne propuštaju da svrate u ovaj grad tokom obilaska najlepših srpskih mesta. Ukoliko planirate putovanje u Aranđelovac, na našem sajtu možete proveriti koji su aranžmani na raspolaganju, i izabrati onaj koji odgovara svim vašim preferencijama.

Smeštaj u Aranđelovcu

Smeštaj u Aranđelovcu podrazumeva hotele i apartmanske komplekse. Ponuda hotelskog smeštaja posebno izdvaja hotel “Izvor” sa pet zvezdica, koji je smešten odmah pored parka Bukovičke banje. U pitanju je luksuzni kompleks u čijem sastavu se nalazi najbolje opremljen wellness centar u Srbiji, a koji nudi vrhunski opremljene sobe sa najudobnijim nameštajem, modernim sadržajem i odličnom ponudom hrane i pića u restoranima i kafićima hotela.

Znamenitosti u Aranđelovcu

Park u centru grada je jedna od najlepših zanmenitosti Aranđelovca, s obzirom na dugačke staze za šetnju, zelene površine i skulpture od venčačkog belog kamena koje su smeštene u njemu. Na samom ulazu u grad se nalazi i pećina Risovača koja je otvorena za posetioce, dok ljubitelji srpske istorije, kao i oni koji žele da je upoznaju mogu da posete i selo Orašac, koje se nalazi nedaleko od Aranđelovca.

Orašac je prepun znamenitosti i simbola koji podsećaju na Karađorđa i sva zbivanja koja su se dogodila neposredno pred Prvi srpski ustanak, baš u ovom selu. Osim znamenitosti u Aranđelovcu, možete obići i njegovu okolinu koja očigledno nudi veoma zanimljiv i istorijski značajan sadržaj, koji čak ni strani turisti ne propuštaju da vide i fotografišu.