Putovanje u Divčibare

Divčibare smeštaj – putovanje: Na planini Maljen nalazi se planinsko polje Divčibare. Posebno popularno zimi, jer Divčibare skijanje čini posebnim, ali ne mnogo manje posećeno i tokom toplijih dana, ovo je jedno od turistički najpopularnijih mesta u Srbiji.

Divčibare je vazdušna banja, ali i skijaški centar, sa odličnim smeštajnim jedinicama kao i izvrsnom, domaćom kuhinjom. Divčibare pripada Valjevu, nalazi se na oko 100 km od Beograda, a ponude agencija za putovanje u Divčibare ćete pronaći ovde.

Divčibare smeštaj

Divičibare je mesto u kome ne živi više od 200 stanovnika, ali ipak ima dovoljno smeštajnih jedinica, s obzirom na to da je ovo planinsko polje vrlo turistički popularno i razvijeno. Zato, kod potrage za Divčibare smeštajem, nećete imati težak zadatak, već ćete moći da birate između najrazličitijih hotela, apartmana, soba i kuća.

Divčibare hotel, hotel Maljen i Narcis neki su od najpopularnijih na Dibičibarama, ali ne i jedini, pa ćete lako pronaći baš onaj hotel po svojim potrebama i preferencijama. Apartmani su takođe vrlo popularni na Divčibarima, a postoji njihova šarenolika i zanimljiva ponuda.

Divčibare skijanje

Divičibare se nalazi na planini Maljen, na oko 1000 metara nadmorske visine, pa predstavlja odličnu ski destinaciju i jednu od omiljenih planina u Srbiji za porodice koje zime provode na zajedničkom skijanju.

Ski staza Crni vrh najpopularnija je na Divčibarama, a vrhunsko skijaško iskustvo na njoj je zagarantovano. Staza Centar je manja, ali odlično će poslužiti svakome ko želi da promeni stazu ili je ljubitelj onih manjih. Deca će uživati u prvim skijaškim koracima na Divčibarima, a sem ski škola, za njih postoje i ski staze kod hotela “Heba” i u blizini hotela “Maljen”.

Divčibare znamenitosti

Divčibare nema značajne kulturno-isotrijske znamenitosti, ali zato je bogat prirodnim. Vazduh koji je dovoljno kvalitetan da bi Divićibare proglasili vazdušnom banjom, kao i raskošna šuma koja pleni lepotom i biljnim i životinjskim svetom za pamćenje, glavni su aduti Divčibara.

Izvrsna, domaća kuhinja takođe je ono čime se Divčibare mogu pohvaliti, pa nema sumnje da ćete se ovde zaista naodmarati i regenerisati, uz pomoć kvalitetnog vazuduha, kao i klope.