Putovanje u Ečku

Ečka putovanje – aranžmani: Putovanje u Ečku obeleženo je borakvom u prirodi i obilaženjem važnih kulturno-istorijskih znamenitosti ovog mesta. Ovo banatsko, odnosno naselje Zrenjanina nalazi se na 60 km od prestonice Srbije, a ima svega 4.000 stanovnika. Iako mala, Ečka je imala izuzetno zanimljivu istoriju, a i danas ima zanimljivu turističku ponudu.

Ukoliko i vi želite da obiđete Ečku, njene istorijske atrakcije, među kojima je i dvorac Kaštel, ovde ćete pronaći ponude agencija za putovanje u Ečku. Ečki ribnjak izuzetno je poznat među poznavaocima ribolova, a nalazi se nadomak Ečke, u trouglu reka Tisa, Begej i Tamiš.

Ečka smeštaj

Kaštel Ečka, dvorac o kome će u nastavku biti reči, star je nekoliko vekova, a danas se u njemu može prenoćiti, u nešto manjoj sobi ili King apartmanu, u kom je i sam grof svojevremeno noćio.

Sem toga, u Ečki je ponuda smeštaja mala, što je normalno s obzirom na njenu veličinu.Ipak, u Zrenjaninu, koji je na par kilometara udaljenosti od Ečke, postoji veća ponuda smeštaja pa je možda on odličan izbor za noćenje.

Ečka znamenitosti

Rumuni čine značajan deo stanovništva Ečke, a ovde se nalazi i Ikonostas i tronovi rumunske pravoslavne crkve u Ečki. Sem njega, Kaštel je izuzetno značajna znamenitost Ečke, a predstavlja dvorac iz vremena Lazar Agoštona, vlastelina u Ečki, koji je svoj dvorac izabrao da bude baš ovde, na levoj obali Begeja.

U njemu su boravili najbogatiji i najveći ugarski i srpski vladari, među kojima su i čuveni Franc Ferdinand i Kralj Aleksandar Karađorđević, a danas ga i vi možete posetiti, pa čak i spavati i jesti u njemu tokom putovanja u Ečku!

Ribnjak Ečka poznat je među ribolovima, kao i svima koji su veliki obožavaoci rečne ribe, pogotovo šarana. Naime, velika tradicija ribolova na ovom prostoru stvorila je brend “Ečanskog šarana” – izuzetno ukusnog i nešto većeg od uobičajnog.