Putovanje na Frušku Goru

Fruška Gora smeštaj – putovanje: Putovanje na Frušku Goru nikoga ne ostavlja ravnodušnim! Ova ostrvska planina, čiji je deo i nacionalni park Fruška Gora, predstavlja omiljeno izletište mnogih u Srbiji, a većinski se nalazi u Sremu, odnosno Vojvodini.

Bogata netaknutom prirodom, biljnim i životinjskim svetom koji se retko gde može videti, ali i od velikog kulturološkog značaja za Srbiju, pogodno za izlete van grada, odmor i punjenje baterija putovanje na Frušku Goru je sve popularnija aktivnost. Ako se i vi odlučite za putovanje na Frušku Goru, te tako upoznate manastire, vina i prirodu ove ostrvske planine, ponude ćete pronaći ovde.  

Fruška gora smeštaj

Smeštaj na Fruškoj Gori nije težak zadatak, s obzirom na to da je ova planina sa svih strana bogata smeštajnim jedinicama najrazličitijeg karaktera. Najviše opcija za smeštaj na Fruškoj Gori je u Vrdniku koji je smešten sa njene južne strane, a banja, termalne vode i manastir, aduti su kojima se ovo mesto ponosi.

Ovde možete odsesti u etno kompleksu, apartmanu, hotelu, pa čak i na ranču ukoliko to želite. Irig je takođe popularna baza sa smeštajem na Fruškoj Gori, kao i mesto Ležimir i Mala Remeta. Pomalo izolovano, ali izuzetno lepo, izletište Andrevlje na Fruškoj Gori takođe je izvrsno mesto na kom možete odsesti.

Fruška Gora hoteli

Hoteli na Fruškoj Gori raspoređeni su po celoj ovoj oblasti, pa ćete lako naći hotel u mestu u kom želite na ovoj planini, ili njenom podnožju. Fruška Gora je poznata po lepoj prirodi i izvrsnoj domaćoj vojvođanskoj kuhinji, što je, kao i odličan ugođaj, uglavnom odlika i njenih hotela.

Fruška Gora znamenitosti

Fruška Gora je odlično mesto za odmor, obilaženje i rekreaciju. Ona je puna zanimljivih atrakcija i manastira koji su značajna kulturno-istorijska odlika Srbije i srpske pravoslavne crkve, a u njihovom obilaženju mnogi uživaju, a u isto vreme uče o istoriji i veri.

Spomenici kulture, manastiri, raspoređeni su po celoj planini, ima ih 16, a podignuti su kao zadužbine srpskih vladara koji su se, pod pritiskom Osmanskog carstva, povlačili u Vojvodinu i sever Srbije. Manastiri: Beočin, Vrdnik, Grgeteg, Jazak, Kuveždin, Novo Hopovo, Staro Hopovo, Privina Glava, Bešenevo, Velika Remeta, Mala Remeta, Đipša, Krušedol, Petkovica, Rakovac, Vranješ i Šišatovac oni su koji krase ovu planinu, a putovanje u Frušku Goru odličan je način da obiđete bar neke od njih.

Vrdnička kula, kao i vila Stanković takođe su istorijski aduti Fruške Gore. Vinski put i mnogobrojne vinarije takođe su deo ove ostrvske planine, a ukoliko ste ljubitelj ovog pića – ne ustručavajte se, obiđite vinarije i probajte neka od najboljih vina Srbije.

Fruškogorska izletišta kao što je Andrevlje, ili ostali delovi Fruške Gore, takođe su atrakcija ove planine, a na proleće i leto su najlepši! Boravak u prirodi, obilaženje manastira i uživanje u vojvođanskoj kuhinji, kao i u tipičnom vinu sigurno će vam prijati!