Zimovanje na Kopaoniku

Kopaonik smeštaj – Zimovanje na Kopaoniku: Kopaonik je najveći planinski masiv u Srbiji. Jedan njegov deo predstavlja zaštićenu zonu pod imenom Nacionalni park Kopaonik, a osim prirodnih lepota koje nudi, Kopaonik je i jedan od najuređenijih ski centara u Srbiji. Reč je o najvećem skijalištu Srbije, koje je poznato i van njenih granica, pa ne čudi što se tokom zime na kopaoničkim stazama nađe ogroman broj turista, kako domaćih tako i stranih.

Zimovanje na Kopaoniku praktikuju ljubitelji zimskih sportova, ali i prirodnih lepota kojih ovaj planinski masiv ima i više nego dovoljno. To je jedan od glavnih razloga zašto su za Kopaonik last minute ponude gotovo uvek aktivne, a na našem sajtu možete proveriti sve akcijske, kao i standardne aranžmane za zimovanje na ovoj planini.

Kopaonik smeštaj – gde odsesti?

Kada je u pitanju Kopaonik smeštaj na planini nudi velike mogućnosti za udoban i kvalitetan boravak. Kada se posetioci odluče da posete Kopaonik hoteli su prvo što istražuju, a razlog za to nije malo. Naime, hoteli na Kopaoniku su poznati po gostoljubivosti osoblja, kvalitetu soba, i svih pratećih sadržaja koji upotpunjuju odmor i doživljaj planine. U okviru hotela na Kopaoniku možete uživati u brojnim wellness centrima, otvorenim i zatvorenim bazenima, masažama, salonima lepote i drugim pogodnostima koje hotelski smeštaj podrazumeva.

Ne treba zanemariti ni apartmane koji pružaju “osećaj kao kod kuće”, jer su apartmanski kompleksi izuzetno lepo i ušuškano uređeni u pravom planinskom stilu, a opet dovoljno toplo i udobno da ne poželite da izlazite iz njih. Aranžmani za Kopaonik uglavnom obuhvataju i smeštaj, pa ovu stavku vašeg zimovanja možete prepustiti agenciji.

Šta može ponuditi zimovanje na Kopaoniku?

Kopaonik važi za najbolje opremljeno skijalište u zemlji i regionu, a kada se njegovi aduti pretoče u brojke, više nema sumnje zašto je to baš tako. Ski centar na Kopaoniku raspolaže sa 62.000 metara skijaške staze i ukupno 24 žičare/ski lifta. Vremenske prilike ne treba da vas brinu, jer je 97% staza prekriveno veštačkim snegom, a kapacitet žičara po danu obuhvata čak 33.000 skijaša.

Restorani, kafići i klubovi su takođe deo ukupne ponude, pa Kopaonik prija svim generacijama koje izaberu ovu planinu za svoj zimski, ali i letnji odmor.

Znamenitosti Kopaonika

Ukoliko niste ljubitelj skijanja, ili samo želite da se odmorite od snežnih staza, iskorisite slobodno vreme da obiđete neke od najznačajnijih atrakcija ove planine. Neke od njih su Svetilište Metođe, vodopad Jelovarnik, Semeteško jezero, Nebeske stolice, Doline Jorgovana, Pančićev vrh i mnoge druge. Takođe, Kopaonik uvažava različita interesovanja svojih posetilaca, pa na ovoj planini možete iskusiti paraglajding, orijenting, streličarstvo, rafting i razne druge zanimljive aktivnosti.