Sremska Mitrovica putovanje

Sremska Mitrovica hotel – aranžman za putovanje: Sremska Mitrovica je najveći grad u Sremu, njegov administrativni centar i jedan od najstarijih gradova u Vojvodini, ali i u celoj Srbiji. Grad je smešten na levoj obali Save, a poznat je po tome što su mnogi rimski carevi rođeni baš tu. Sremska Mitrovica ima mnoštvo atraktivnih lokaliteta i značajnih građevina koje vredi posetiti, pa baš iz tog razloga u ovaj grad i dolazi veliki broj turista. Ako je i vama želja da posetite Sremsku Mitrovicu pogledajte ponude turističkih agencija sa našeg sajta i rezervišite sebi putovanje u Sremsku Mitrovicu.

Sremska Mitrovica hotel

Ukoliko se opredelite za putovanje u Sremsku Mitrovicu, u turističkoj ponudi grada nalaze se brojni smeštajni objekti namenjeni turistima koji rado posećuju ovaj grad. Ako je vaša destinacija Sremska Mitrovica hotel je najbolje rešenje za odsedanje, s obzirom na to postoje mnogi objekti koji su savršeno opremljeni i nude maksimalni komoditet za sve posetioce.

Sremska Mitrovica znamenitosti

Sremska Mitrovica je mali grad, ali je pun zanimljivih mesta. Sremska Mitrovica, nekadašnji Sirmijum, ima bogatu i dugu istoriju. Ispod današnje Sremske Mitrovice nalazi se gotovo ceo grad i to na dubini od oko 5-6 metara. Jedna deo, bazilika iz 5. veka, se može videti u suterenu zgrade koja se nalazi u samom centru grada.

Lapidarijum u Sremskoj Mitrovici je značajan s obzirom na to da se tu nalaze statua Sunčani sat, kao i kolekcija od nekoliko desetina neprocenjivih sarkofaga, kolonada iz Jupiterovog svetilišta. Sunčani sat star je više od 1900 godina, a jedinstvena je jer su na njoj zajedno prikazani Atlas, Herkul i Ifikle.

Sremska Mitrovica ima i najduži pešački most u Evropi, u pitanju je most Sv. Irineja i povezuje Sremsku i Mačvansku Mitrovicu.

Sremska Mitrovica aranžmani

Kada su u pitanju Sremska Mitrovica aranžmani u ponudi turističkih agencija koje postoje na našem sajtu može se pronaći veliki broj različitih opcija za putovanje u ovaj srpski grad, a na vama je da odaberete onu koja vama najviše odgovara, kako u pogledu cene, tako i u pogledu termina. Bilo da je u pitanju Sremska Mitrovica na jesen ili Sremska Mitrovica na proleće, doživljaj će sigurno biti na najvišem nivou s obzirom na to da ovaj grad nudi mnoštvo mogućnosti da savršeno ispunite svoj dan.