Uvac putovanje

Uvac smeštaj – aranžmani za putovanje: Kao jedna od najvećih atrakcija naše zemlje, Specijalni rezervat prirode Uvac predstavlja destinaciju koja je zanimljiva kako našim, tako i stranim turistima. Ukoliko odlučite da posetite Uvac putovanje do ovog čuda prirode će sigurno na vas ostaviti jak utisak.

Uvac – putovanje za ljubitelje prirode

Ukoliko ste ljubitelji prirode, i odlučili ste se da posetite Uvac putovanje će ispuniti sva vaša očekivanja. Specijalni rezervat prirode Uvac je prirodno dobro I kategorije i predstavlja pravo blago jugozapadne Srbije.

Meandri Uvca su najčešći razlog posete ovom mestu, međutim postoji još dosta zanimljviih stvari koje ovde možete videti. Ušački pećinski sistem mami pažnju mnogih turista, a tu su i brojne životinjske vrste.

Uvac je dom Beloglavog supa, jednog od dve preostale vrste lešinara na području Srbije, a prethodnih godina su se na ovo mesto vratili i Crni lešinar i Bela kanja. Pored ptica, svj dom ovde nalazi i čak 24 vrsta riba.

Uvac smeštaj – prenoćište u okolnim mestima

Svima koji posećuju Uvac smeštaj u vidu hotela i apartmana je na raspolaganju u okolnim mestima, jer je nemoguće prenoćiti u samom prirodnom rezervatu. Iskoristite odlazak na Uvac da posetite i obližnja mesta i isprobate njihove specijalitete.

Uvac hoteli i apartmani

Ukoliko želite da obiđete Uvac apartmani i hoteli za koji se turisti najčešće odlučuju mogu biti vaš izbor. Na raspolaganju su vam okolna sela i manji gradovi, a posetu ovom mestu možete iskoristiti da obiđete i planinu Zlatar (koja je čest izbor za prenoćište), a ukoliko malo produžite čeka vas i Zatibor. Pogledajte aranžmane za posetu Uvcu i rezervišite onaj po vašem ukusu.