Valjevo putovanje

Valjevo smeštaj – aranžmani za Valjevo putovanje: Valjevo je grad koji se nalazi u srcu zapadne Srbije, na oko 100 kilometara od Beograda. Ovaj grad je jedan od najstarijih gradova u Srbiji koji je nastao na raskrsnici drevnih puteva. Valjevo je grad kulture i istorije, ali i grad okružen netaknutom očaravajućom prirodom. Kada je u pitanju Valjevo znamenitosti su brojne i glavni razlog koji mami turiste da posete i obiđu ovaj grad.

Valjevo krase brojni muzeji, galerije, spomenici, kulturna baština, planine i reke u okruženju i veliki broj sela koja su raštrkana po obroncima. Ukoliko želite da posetite Valjevo putovanje možete pronaći u okviru ponuđenih aranžmana na našem sajtu koji uključuju posetu i ovom gradu. Aranžmani za Valjevo tradicionalno povlače veliko interesovanje, prvenstveno zbog blizine i pristupačnosti destinacije.

Valjevo smeštaj

Valjevo je grad koji nudi veliki izbor i apartmana i hotela, te se možete odlučiti za tip smeštaja u zavisnosti od toga šta vam više odgovara. Kada je u pitanju Valjevo apartmani su veoma brojni i uređeni su na zavidnom nivou. Apartmani sadrže sve što vam je potrebno za opušten odmor, pa ukoliko preferirate privatan smeštaj, imate veliki izbor pred vama. Ako se odlučite da posetite Valjevo hoteli koji su vam na raspolaganju garantuju odličnu hotelsku uslugu kako bi vam odmor protekao što prijatnije.

Valjevo znamenitosti – šta obići u Valjevu?

Valjevo se nalazi na raskrsnici mnogih puteva i do njega se lako stiže iz svih krajeva. Ukoliko ste ljubitelj prirode i lepih pejzaža, Valjevo vam pruža mogućnost odmora i releksacije po volji. Reka Gradac koja se uliva u Kolubaru i jedna je od najčistijih reka u Srbiji, a u njenoj okolini možete da pravite izlete i da se odmarate u miru i zvuku vode koja okreće kamenčiće.

Manastir Ćelije pripada Eparhiji valjevskoj Srpske pravoslavne crkve. Njegov nastanak se vezuje za srednjovekovni period, mada preciznih podataka o izgradnji nema. U okviru manastira se nalazi i grob Ilije Birčanina, kneza Valjevske nahije, a manastir je isključivo ženski. Takođe, manastir Lelić se nalazi u istoimenom selu, na teritoriji grada Valjeva. Ovaj manastir je zadužbina Vladike Nikolaja i njegovog oca Dragomira Velimirovića.

Ako vas put navede u Valjevo, zasigurno je da ćete obići Tešnjar, stari deo grada Valjeva. Tešnjar je veoma upečatljiv i predstavlja simbol Valjeva. Ovaj stari deo grada se nalazi na desnoj obali Kolubare i jedna je od retkih orijentalnih celina sačuvanih u Srbiji.

Kada je u pitanju Valjevo putovanje predstavlja obilazak prirodnih lepota Srbije i starih spomenika i manastira, pa su aranžmani koji uključuju ovakve izlete traženi uglavnom od strane onih kojima je potreban aktivan odmor u prirodi, daleko od gradske gužve i buke.