Zimovanje na Zlatiboru

Zlatibor smeštaj – aranžmani za putovanje na Zlatibor: Planine u Srbiji su veoma primamljive kako našim, tako i stranim turistima, zbog prelepe prirode, odlične hrane i pregršt sadržaja, a sve to turistima nudi zimovanje na Zlatiboru. Ova planina je odličan izbor za putovanje i tokom toplijih meseci, a ukoliko se odlučite da posetite Zlatibor smeštaj u vidu komfornih i ušuškanih apartmana i hotela će posebno doprineti tome da osetite planinsku atmosferu.

Zimovanje na Zlatiboru

Iako je putovanje na Zlatibor odličan izbor tokom cele godine, turisti ovu planinu logično najradije posećuju tokom zimskih meseci. Ski centar Tornik koji se nalazi na 9 km od centra Zlatibora, na nadmorskoj visini od 1 100 – 1 490 m, je opremljen sa šestosednom žičarom i raspolaže sa 4 ski staze. Skijaše koji se odluče za zimovanje na Zlatiboru ne treba da brinu vremenski uslovi, jer su sve staze pokrivene sistemom za veštačko osnežavanje.

Zima na Zlatiboru nije rezervisana isključivo za ljubitelje skijanja, u ponudi su i aktivosti za neskijaše. Na raspolaganju vam je Bob, koji je kao roler koster kojim se na šinama spuštate niz planinu. Tjub je mala staza koja prati prave staze, i kojom se možete spuštati na gumama. Sankanje kao klasična snežna aktivnost je uvek opcija.

Zimovanje na Zlatiboru je odlična opcija za one koji uče da skijaju ili voze snowboard, a takođe je jedna od najboljih destinacija za porodično zimovanje.

Prirodne atrakcije na Zlatiboru

Kada je u pitanju Zlatibor znamenitosti, odnosno čuda prirode koje ovde možete obići su još jedan razlog posete turista. Stopića pećina spada u najveće atrakcije na Zlatiboru, a svrstava se i među 20 najvećih pećina u Srbiji.

U Zlatiborskom selu Gostilju nalaze se i veličanstveni Gostiljski vodopadi, a ukoliko želite da obilazite i okolinu trebalo bi da posetite i Specijalni rezervat prirode Uvac, koji zaista oduzima dah.

Zlatibor smeštaj – apartmani i hoteli na Zlatiboru

Ukoliko posećujete Zlatibor smeštaj na ovoj planini sigurno neće biti problem. Na raspolaganju vam je veliki broj ugostiteljskih objekata, među kojima ćete sigurno naći našto po svom ukusu.

Zlatibor apartmani: Kada je reč o smeštaju koji nudi Zlatbor apartmani su možda i najtraženiji od strane turista. Ljubazni domaćini i planinska atmosfera u ovim objektima su razlog zbog kog su apartmani na Zlatiboru gotovo uvek popunjeni, pa ukoliko želite neki određen smeštaj savetuje se da rezervišete na vreme, pogotovo ukoliko putujete u sred sezone.

Zlatibor hoteli: Oni koji preferiraju ovaj tip smeštaja nemaju razloga za strah, jer su im na raspolaganju brojni hoteli na Zlatiboru. Možete izabrati hotele u centru, u blizini Tornika, ili u delovima planine koji su nešto udaljeniji od samog centra, ali do kojih se veoma brzo stiže. Kada je u pitanju Zlatibor hoteli koje on nudi turistima često podrazumevaju i spa sadržaj i bazene, pa je potpuni užitak zagarantovan.

Koji god smeštaj na Zlatiboru da izaberete, dobar provod, ali i odmor su zagarantovani. Pogledajte ponudu aranžmana, rezervišite onaj po svom ukusu, i krenite da planirate svoje putovanje na Zlatibor.