Ryanair letovi iz Podgorice ka evropskim prestonicama

Jedna od najstarijih i najpoznatijih svetskih low cost avio kompanija, irska kompanija Ryanair uvela je redovne letove iz glavnog grada Crne Gore. Osnovan još 1985. godine sa sedištem u okolini Dablina i primarnim operativnim bazama u Dablinu i londonskom aerodromu Stansted, Ryanair realizuje rute u okvirno 200 destinacija u 31 evropskoj zemlji, kao i letove ka Maroku i Izraelu.  

2013. godine Ryanair je proglašen za najveću i najprometniju evropsku avio-kompaniju po broju prevezenih putnika. Njihov poznati slogan glasi “Low Fares Made Simple”.  

Još uvek se ne zna kada će biti uvedeni letovi iz Beograda, ali iz susedne Crne Gore po izuzetno niskim tarifama možete leteti do Brisela i Londona.  Kompanija je 10. septembra nagradila stohiljaditog putnika iz Podgorice povratnom kartom Podgorica – Brisel . Nagrada je uručena od strane direktora marketinga i prodaje za centralnu i istočnu Evropu, Denisa Barabasa.  

Ryanair je naišao na izuzetno interesovanje u Crnoj Gori, te za sada postoji osam letova nedeljno ka Briselu i Londonu, a sa ovom kompanijom leti preko 30.000 putnika godišnje.

Irska kompanija Ryanair takođe ima redovne  letove iz hrvatskih gradova Osijeka, Pule, Rijeke i Zadra, kao i mađarske prestonice Budimpešte. Informacija vam može koristiti ukoliko želite da putujete po niskim tarifama i  iskoristite priliku da posetite brojne evropske prestonice poput Brisela ili Rima,  obzirom da je Wizzair ukinuo te letove iz Beograda.

Kada će Ryanair uključiti i Beograd kao svoju operativnu bazu, još uvek se ne zna, ali sudeći po izuzetno visokim aerodromskim taksama aerodroma Nikola Tesla, prednosti ove niskobudžetne kompanije biće još neko vreme dostupne samo iz susednih zemalja.

Prijavite se za PutujSigurno newsletter.

Naš stručni tim svakog utorka bira najzanimljivije vesti iz sveta turizma i putovanja i najbolje specijalne ponude. Više od 5.000 putnika se već prijavilo. Prijavite se. 

Lana Markovic
Diplomirani ekonomista - turizmolog i master ekonomije. Bavim se pisanjem o turističkim destinacijama zasnovanim na ličnom iskustvu, kao i organizacijom putovanja iz hobija. Veliki sam obožavalac putovanja, a interesuju me i istorija umetnosti, filmografija, fotografija i dizajn enterijera.
Povezani tekstovi: 
23.02.2016 | Autor: Anđela Bučić

Prilikom odlaska na putovanje putnici uvek biraju određeni vid smeštaja u kome će odsedati u skladu sa svojim željama i raspoloživim finansijama.

14.05.2016 | Autor: Mateja Panović

Automobilski turizam sve više postaje "stvar". Mnogi zaljubljenici u četvorotočkaše posećuju automobilske sajmove. Ovo su najbolji sajmovi automobila na svetu.