Tirana putovanje

Tirana hoteli i apartmani – aranžmani: Prolećno ili jesenje putovanje u Tiranu je idealan način da provedete produženi vikend ili kraći odmor. Glavni i najveći grad Albanije je poslednjih godina sve posećenija turistička destinacija. Od atrakcija koje nudi Tirana znamenitosti najviše privlače turiste, ali ovo je takođe mesto dobrog provoda. Pogledajte ponude aranžmana i saznajte šta možete obići u Tirani.

Obilazak Tirane – šarene zgrade ukrašene muralima

Tirana predstavlja glavni ekonomski, ali i kulturni centar Albanije, što je čini sve atraktivnijom destinacijom za turiste. Ovaj grad nalazi se u središtu države, a odlikuje ga mediteranska klima, što znači da posetioci ovog grada mogu da očekuju toplu i suvu klimu tokom leta, a blage i vlažne zime. Turisti biraju različite termine posete ovom gradu, a posebno su popularna prolećna i jesenja putovanja.

Veliki park sa prelepim fontanama je obično početna stanica šetnje ovim gradom, a centar je obeležen šarenim zgradama. Na njima su brojni umetnici oslikavali murale i doprineli tome da Tirana postane poznata i kao grad šarenih zgrada.

Tirana znamenitosti – razlog posete turista

Prva asociacija na Tiranu je svakako Skenderbegov trg, u okviru koga su smeštena razna ministarstva, opera, pozorište, a u neposrednoj blizini se nalazi i zgrada parlamenta. Ovde se nalazi i statua Skender Bega na konju, koja je izuzetno značajna s obzirom na njegovu ulogu u istoriji i činjenici da ga nazivaju ocem nacije i da važi za nacionalnog heroja.

Pored statuse smeštena je i Sahat kula u venecijanskom stilu, pokraj koje se nalazi i atraktivna fontana. Ljubitelji muzeja bi trebalo da obiđu i Nacionalni istorijski muzej, čiji je ulaz ukrašen veličanstvenim mozaikom koji oslikava istoriju Albanaca.

Posetu Tirani iskoristite i da uživate u noćnom provodu, koji je ovde prilični razvijen zahvaljujući velikom broju klubova. Grad se takođe može pohvaliti velikim brojem kafića i restorana.

Tirana hoteli i apartmani

Ukoliko je vaša sledeća destinacija za putovanje Tirana hoteli i apartmani koji se nalaze u našoj ponudi su pravi izbor za vas. Pogledajte izbor smeštaja kao i ponudu kompletne organizacije za putovanje u Tiranu, i rezervišite željeni aranžman.

Pretraga

Destinacija

  • Tirana

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.