Vrnjačka Banja putovanje

Vrnjačka Banja hoteli i apartmani – aranžman za putovanje: Vrnjačka Banja je gradsko naselje u Srbiji u Raškom okrugu. To je ujedno i najveća banja u Srbiji, a od Beograda je udaljena oko 200 kilometara južno. Smeštena je između planine Goč i Zapadne Morave i kao takva Vrnjačka Banja predstavlja turističko mesto prvog stepena. Vrnjačka Banja je jedno od omiljenih destinacija domaćim turistima, a pritom privlači i veliki broj gostiju iz inostranstva. Ukoliko i vi želite da posetite Vrnjačku Banju pogledajte ponude brojnih turističkih agencija koje postoje na našem sajtu.

U Vrnjačkoj Banji vlada umereno kontinentalna klima sa utiajem planinske klime. Leta su topla, sa svežim jutrima i večerima, a zime su snegovite, bez oštrih mrazeva. Iz tog razloga Vrnjačka Banja je destinacija koju turisti rado obilaze tokom cele godine, ma koje godišnje doba da je u pitanju.
Vrnjačka Banja hoteli
Kada je u pitanju Vrnjačka Banja hoteli koje postoje u okviru turističke ponude oni mogu biti jednostavnije, skromnije prirode, ali i veoma luksuzni i moderno opremljeni, koji svojom ponudom mogu da zadovolje afinitete čak i najzahtevnijih turista. Kada su u pitanju Vrnjačka Banja apartmani oni su svakako jeftinija varijanta, a ponuda je raznovrsna i možete pronaći brojne primamljive smeštajne jedinice u neposrednoj blizini centra grada.
Vrnjačka Banja znamenitosti
U Vrnjačkoj Banji se nalazi sedam mineralnih izvora: Topla voda, Slatina, Snežnik, Jezero, Borjak, Beli izvor i Vrnjačko vrelo, od kojih se za terapije koriste prve četiri navedena, dok se vode sa ostala tri izvora flaširaju kao prirodne mineralne vode. Ukoliko ste ljubitelji lude zabave i brze vožnje onda obavezno morate posetiti i Luna park u Vrnjačkoj Banji. Na raspolaganju je nezaboravna zabava za mlade, ali i one starije. Sve to očekuje vas na samoj vrnjačkoj promenadi na velikoj čistini pored izvora Jezero.

Japanski vrt, odnosno japanska bašta, predstavlja vrlo karakterističnu ukrasnu baštu i iako se danas naziva japanskim, zapravo je poreklom iz Kine. Iz Kine je ovaj princip uređenja vrtova prenet u Japan gde se odomaćio i odakle se postepeno širio i u druge delove sveta. Japanski vrt urađen je zahvaljujući saradnji Japana i vrnjačkih lokalnih vlasti.

U samom centru Vrnjačke Banje, nalazi se Vrnjačka promenada, koja je popločana i zatvorena za saobraćaj. Nezaobilazna je destinacija za sve posetioce banje. a predstavlja pravu poslasticu za sve turiste s obzirom na mnoge sjajne manifestacije kojima je bila domaćin, kao i bogatim sadržajem koji nosi sa sobom. Čini se da svi banjski putevi vode, pravo na promenadu, slivajući se najčešće kod statue vrnjačke maskote – vrapca Gočka.
Vrnjačka Banja aranžmani
Glavna privredna grana u Vrnjačkoj Banji je turizam, pa i ne čudi što je ovo mesto vodeća turistička destinacija u Srbiji. Vrnjačka Banja prednjači kada je reč o uvođenju inovativnosti u prezentovanju turističkih potencijala. Kada su u pitanju Vrnjačka Banja aranžmani u ponudi turističkih agencija sa našeg sajta možete pronaći veliki broj različitih opcija i odabrati onu koja vama najviše odgovara.

S obzirom na to da ova banja nudi mnoštvo mogućnosti da savršeno ispunite svoj dan, na vama je samo da odaberete aranžman koji vam najviše odgovara i provedete savršen odmor u Vrnjačkoj Banji.

Destinacije - Vrnjačka Banja

Pretraga

Destinacija

  • Vrnjačka Banja

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Apatman Toma

Izdajem apartman u mirnom dalu Vrnjačke Banje 450 m od centra. Zgrada je nove gradnje, nalazi se na prvom spratu. Apartman…

KONTAKTIRAJTE
0€/noćenje

Vrnjačka banja apartman Snežana

Izdaje se jednosoban apartman u Vrnjackoj banji 200m udaljen od doma zdravlja i zelene pijace. U neposrednoj blizini se nalazi…

KONTAKTIRAJTE
25€/apartman

Apartmani Sidro

Moderno opremljeni apartmani na veoma atraktivnoj lokaciju su Vas savrsen izbor za odmor. Izolovani i ususkani od gradske buke za…

KONTAKTIRAJTE
25€/apartman

Planinska kuća Vladanka

Planinska kuća Vladanka u svom sastavu ima veliko dvorište, garažu, kupatilo, kuhinju, dnevni boravak, spavaću nišu, spavaću sobu i terasu.…

KONTAKTIRAJTE
30€/najam objekta

Planinska kuća Nešić

Planinska kuća smeštena na poplanku Goča, iznad Vrnjačke Banje na nadmorskoj visini od 940m u vikend naselju Stanišinci, pored asvaltnog…

KONTAKTIRAJTE
5€/noćenje