Nacionalni park Đerdap putovanje

Nacionalni park Đerdap smeštaj – ponuda aranžmana: Nacionalni park Đerdap se nalazi u severoistočnom delu Srbije, na granici sa Rumunijom i predstavlja oazu prirodnih lepota. Ujedno je najveći nacionalni park u Srbiji i nalazi se oko istoimenog veštačkog jezera. Teritorija od preko 63 000 hektara je dom mnogobrojnim životinjskim vrstama poput medveda, risa, vuka, šakala, crne rode i sove ušare, kao i biljnim vrstama kojih ima preko 1100.

Đerdap nacionalni park obuhvata oko 100 kilometara šumovitog i brdsko-planinskog pojasa koji je širine od dva do osam kilometra i koji ide do 800 m visine. Đerdapska klisura je najupečljativijia prirodna atrakcija kroz koju protiče Dunav. Osim klisure, najčešći povod posete nacionalnom parku je i arheološki i kulturno-istorijski spomenik Lepenski vir. Postoji pregršt razloga zbog kojih bi trebalo da posetite ovo jedinstveno mesto od velikog značaja koje je hiljadama godina izazov za putnike i trgovce, a uz neki od naših aranžmana potrebno je samo da odredite datum.
Krstarenje Đerdapom
Ukoliko se odlučite za krstarenje Đerdapom bićete u prilici da zaplovite najvećom i verovatno najlepšom klisurom u Evropi. Na ovaj način ćete saznati kolika je moć Dunava koji na Đerdapu ima najdublju tačku na svom celokupnom toku. Na krstarenju ćete moći da vidite signalne kućice, Hajdučku vodenicu, Trajanovu tablu i Decibelovu glavu. Celo iskustvo je nesvakidašnje i uzbudljivo i donosi sa sobom potpuno novu dimenziju avanture koja će pojačati efekat posete nacionalnom parku.
Đerdap smeštaj
Nacionalni park Đerdap nudi veliki izbor smeštaja, stoga se ne morate brinuti gde ćete odsesti. Naime u Đerdapu možete noć provesti u hotelima, jedinicama privatnog smeštaja, ali i nešto jeftinijim varijantama poput auto kampova i hostela. Domaćini su srdačni i ugostiće vas na najbolji način, a na vama je samo da se odlučite za Đerdap smeštaj koji vam najviše odgovara.

Upoznajte sve čari naše zemlje i upustite se u avanturu po Đerdapu koja će vam dugo ostati u sećanju.

Destinacije - Đerdap

Pretraga

Destinacija

  • Đerdap

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.