Putovanje u Golubac

Golubac smeštaj i znamenitosti: Putovanje u Golubac, spomenik kulture od izuzetnog značaja, sve je popularnije, a predstavlja neizostavnu destinaciju kada je reč o našoj zemlji. Nalazi se u Braničevskom okrugu, kod same granice sa Rumunijom, a deo je Nacionalnog parka Đerdap.

Golubac je danas popularna turistička atrakcija na Dunavu, rado ga posećuju građani Srbije, ali i Rumunije, kao i ostali turisti koji obilaze našu zemlju, a kroz istoriju imao je jako burne periode, pa se tako oko Golubačke tvrđave puno ratovalo. Putovanje u Golubac sve je popularnije, a ukoliko i vi želite da obiđete ovaj spomenik kulture na Dunavu, ponude agencija pronaći ćete na našem sajtu.

Golubac smeštaj

Kada se radi o smeštaju u Golubačkom gradu, nećete imati problem da ga pronađete, jer ovo mesto vrlo je turistički razvijeno. Apartmani, vile, pa čak i kamp ne manjkaju ovom mestu, a uglavnom su uređeni vrlo lepo, nekad i tradicionalno, pa predstavljaju odličnu bazu tokom vaše posete Golubcu.

Golubac hotel

Hotel Golubac vrlo je tražen smeštaj na ovom mestu, a hotela u Golubcu ima nekoliko, dok jedan od njih i nosi naziv ovog mesta pa se zove “Hotel Golubački grad”. Komforne sobe, odlična usluga i povoljne cene ono su što odlikuje ove Golubac hotele, kao i apartmane i sobe pa sa izborom smeštaja nećete pogrešiti.

Golubac znamenitosti

Golubac je grad-tvrđava, a neverovatno je da, iako mali, ima pregršt turističkih potencijala koje mnoge koji su ga posetili fasciniraju. Istočno od same zidine tvrđave nalazi se Golubački grad, a celo ovo mesto pripada Đerdapu, pa je često obilazak Golubca deo krstarenja Đerdapskom klisurom.

Sama tvrđava Golubački grad neretko je glavna asocijacija na Golubac, a predstavlja njegovu glavnu atrakciju i znamenitost. Izgrađena je u 14. veku, a oko nje su se mnoga carstva i sile kroz istoriju borila, pa sa sobom nosi posebnu notu istorijske i kulturne važnosti za Srbiju.

Dunav na koji Golubac izlazi posebno je lepa reka, a baš na ovom mestu doseže svoju najveću širinu od 7 km, pa ceo pejzaž dobija izgled velelepnog zaliva. Đerdap i njegova netaknuta priroda odlični su za aktivan odmor, za punjenje baterija, ali i fizičku aktivnost.

Ovako Golubac čini odlično mesto za odmor u prirodi van grada, a u njemu ćete imati i šta da obiđete, ali i da okusite – domaća kuhinja koja vas u Golubcu očekuje izuzetna je!  

Pretraga

Destinacija

  • Golubac

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Guest House Jenić

Naše sobe su dvokrevetne, opremljene su sa kupatilom, tušem, klimom, TV-om sa satelitskim kanalima, sa terasom i pogledom na najširi…

KONTAKTIRAJTE
Cena na upit