Brisel putovanje

Brisel putovanje – aranžmani: Brisel je glavni i najveći grad Belgije, a smatra se i nezvaničnim glavnim gradom Evropske unije. Nalazi se u središnjem delu Belgije, a ograđen je dolinom reke Sene. Brisel je sedište dve od tri središnje institucije Evropske unije: Evropske komisije i Saveta Evropske unije. Ovde se nalazi i političko sedište NATO-a. Brisel je jedan od najvećih centara kulture i grad koji je živ 24 sata dnevno. Danas je ovaj grad jedna od najposećenijih destinacija u Evropi sa brojnim kulturno-istorijskim znamenitostima. Ukoliko i vi želite da posetite Brisel, potražite ponude turističkih agencija sa našeg sajta i rezervišite sebi nezaboravno putovanje u Brisel.

Brisel hoteli

Ako se opredelite za Brisel putovanje onda su pravo mesto za vaš smeštaj Brisel hoteli, a u turističkoj ponudi ovog grada nalaze se brojne smeštajne jedinice – od onih luksuznih i savremeno opremljenih, pa sve do onih skromnijih i pristupačnijih široj populaciji. Kada su u pitanju Brisel hoteli smeštajni kapaciteti su brojni, kako bi se zadovoljile potrebe svih onih turista koji rado posećuju belgijsku prestonicu. Pored toga, kada je u pitanju Brisel možete pronaći i veliki broj apartmana za iznajmljivanje, pa nema sumnje da ćete pronaći adekvatan smeštaj za sebe ako odlučite da posetite evropsku prestonicu kulture.

Brisel znamenitosti

Atomium je najupečatljiviji simbol modernog Brisela. Visok je 102 metra, a predstavlja strukturu devet atoma alfa-gvozdenog kristala. Postoji od 1958. godine, a izgrađen je za potrebe Svetske izložbe. Grand-Place trg je ekonomsko i društveno srce Brisela, gde se danas održavaju brojne manifestacije. Gradska kuća je velelepno gotičko zdanje iz 15. veka, a brojni detalji na građevini svedoče o moći starog Brisela. Toranj je visok 97 metara, a na njemu se nalazi statua Svetog Mihaela, zaštitnika grada.

Parc du Cinquantenaire je velelepni park koji se proteže na površini od oko 30 hektara. Glavni simbol parka je Trijumfalna kapija, izgrađena 1905. godine. Tu su i prelepi vrtovi, fontane, kao i nekoliko muzeja. Neki od njih su Vojni muzej i muzej Autoworld, sa preko 350 oldtajmera.

Katedrala Svetog Mihaela i Svetog Gudula je svoj današnji izgled dobila između 13. i 15. veka, a podseća na Notre Dame u Parizu. Unutrašnjost je ukrašena skulpturama dvanaest apostola, a u njoj se i danas odvijaju kraljevska venčanja. Bazilika Svetog Srca je jedna od najvećih crkava u Evropi. Visoka je 93 metra, a u nju stane oko 2.000 ljudi. Sa vrha bazilike se pruža predivan pogled na grad i okolinu.

Brisel aranžmani

Kada su u pitanju Brisel aranžmani u ponudi turističkih agencija koje postoje na našem sajtu može se pronaći veliki broj različitih opcija za putovanje u belgijsku prestonicu, a na vama je da odaberete onu koja vama najviše odgovara, kako u pogledu cene, tako i u pogledu termina.

Svejedno je da li ćete se opredelite za putovanje u Brisel na proleće ili putovanje u Brisel na jesen jer nećete pogrešiti ni u kom slučaju, s obzirom na to da je ovaj grad turistički atraktivan tokom cele godine i sigurno ćete pronaći mnoštvo mogućnosti da savršeno ispunite svoj dan.

Pretraga

Destinacija

  • Brisel

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.