Putovanje u Briž

Briž aranžmani – putovanje u Briž: Briž je jedan od najživopisnijih gradova u Belgiji, poznat po velelepnim kanalima, pivu i bogatoj istoriji. Ono što ga čini posebno šarmantnim su njegove uske kaldrme, iznad kojih se izdižu srednjovekovne građevine koje su do danas opstale u originalnom obliku uz vrlo male modifikacije. Potpuno je svejedno da li posećujete Briž na proleće ili na jesen, s obzirom na to da je reč o hladnijem gradu u kome zima traje dugo, a proleće stiže kasno. To ipak ne predstavlja nikakvu smetnju za one koji su raspoloženi da istraže ulice i znamenitosti jednog od najlepših gradova u Belgiji i Evropi.

Kada je u pitanju Briž aranžmani su brojni, a raspoložive ponude već sada možete pogledati na našem sajtu. Putovanje u Briž je jedan od načina da Belgiju upoznate u njenom najlepšem svetlu, kao i da obiđete druge zanimljive destinacije koje se nalaze u neposrednoj blizini ovog gradića.

Smeštaj u Brižu

Ukoliko tražite smeštaj u Brižu, na raspolaganju vam stoje hoteli, apartmani i hosteli. Mogućnosti su razne, a na vama je da izaberete opciju koja u najvećoj meri odgovara vašim preferencijama. Hoteli su opremljeni udobnim nameštajem i sadržajem koji će vaš boravak u Brižu učiniti potpunim, dok sopstveni mir i komfor možete pronaći i u nekom od brojnim apartmanskih kompleksa koje Briž nudi. Smeštaj u Briži nije naročito skup, ako se uporedi sa cenama u drugim evropskim gradovima, pa je voo još jedan od razloga zašto da posetite ovaj šarmantni istorijski gradić u Belgiji.

Znamenitosti u Brižu

Znamenitosti u Brižu ističu njegovu bajkovitu stranu, jer šetnja kroz ovaj grad deluje kao šetnja kroz srednji vek. Neke od znamenitosti koje su na listi obaveznih obilaza većine turista su trgovi Markt, Burg, zatim toranj Belfort i Bogorodičina crkva. Ukoliko ste ljubitelji umetnosti (a ako ste se našli u Brižu verujemo da jeste), na raspolaganju vam stoje i brojni muzeji koji čekaju da ih posetite. Predlažemo posetu muzejima Greoninge i Gruuthuse.

Ono što će vas verovatno prijatno iznenaditi je čipka, koju ćete videti u restoranima, kafićima, radnjama i svuda gde je njeno prisustvo moguće. Čipka je u stvari simbol Briža, jer se velike količine ovog materijala izrađuju baš u ovom gradu. Grad možete obići i brodićima ili biciklima, koji mogu da vam pruže potpuno novi doživljaj romantičnog Briža.

Pretraga

Destinacija

  • Briž

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.