Andrićgrad - Višegrad

Andrićgrad Višegrad – putovanje: Andrićgrad predstavlja svojevrsni turistički , edukativni i kulturni kompleks, a nalazi se u Višegradu. Preciznije, Andrićgrad je smešten na poluostrvu između reka Dine i Rzava, te gleda na prelepu, zelenu Drinu i njenu čuvenu Ćupriju.  Ovim kompleksom upravlja poznati reditelj Emir Kusturica, odnosno preduzeće Andrićgrad d.o.o. čiji je vlasnik, kao i opština Višegrad zajedno sa Vladom Republike Srpske.

Zanimljivo je da je Kusturica u testamentu napisao da ceo kompleks ostavlja Višegradu i njenim građanima, što predstavlja izuzetno lep gest. Ukoliko želite da obiđete sad već poznati Andrićgrad i još poznatiji Višegrad, na našem sajtu lako ćete pronaći aranžmane agencija za ovo putovanje, te uživati u ovom kompleksu, a puno toga i naučiti.

Andrićgrad smeštaj

U Višegradu postoji više opcija za smeštaj, dok u samom Andrićgradu možete rezervisati smeštaj u jednom objektu, a on i zvanično pripada celom turističkom kompleksu – Andrićgrad prenoćište.

Preporučujemo da Andrićgrad Višegrad putovanje obavite tokom proleća i jeseni – kada je ovde i najprijatnije. Svakako, nećete pogreštiti za koje god doba godine da se odlučite, ali smeštaj rezervišite na vreme, prenoćište u Andrićgradu ima 158 ležajeva (65 soba i 8 apartmana).

Andrićgrad znamenitosti

Andrićgrad je kompleks koji je uređen kao mali grad, pa u svom sklopu ima sve što je potrebno – od pekare do knjižare. Za obilazak čitavog kompleksa ne treba vam duže od nekoliko sati, ali ako hoćete i da zastanete i saznate što više o svakoj atrakciji i objektu u Andrićgradu – potrebno je mnogo više vremena.

Širom Andrićgrada videćete spomenike velikanima, a najuočljiviji je onaj u centru Andrićgrada – spomenik Ivo Andrić. Sem zanimljivih spomenika i celokupne estetike ovog kompleksa, u Andrićgradu možete uživati i u tradicionalnim specijalitetima ovog područja, posetiti koju izložbu ili pročitate neku od knjiga našeg najvećeg književnika.

Preporučujemo da se odlučite i za obilazak brodićem kojim ćete sa Drine obići ceo Andrićgrad i Višegrad, proći ispod Ćuprije, ali i mnogo saznati o ovom gradu, te sa Andrićgrad putovanja otići puni utisaka.

Pretraga

Destinacija

  • Andrićgrad

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.