Mostar putovanje - Iskustvo koje morate doživeti

Mostar hoteli – aranžmani za putovanje: Mostar je grad u Bosni i Hercegovini, smešten na obalama reke Neretve, u centralnom delu Hercegovine. Ime je dobio po čuvarima mostova (mostarima), na obalama pomenute reke, a najpoznatiji je po čuvenom Starom mostu, koji je izgrađen još u 16. veku. Pogledajte na našem sajtu kakvi sve aranžmani postoje za putovanje u Mostar i rezervišite sebi već sada obilazak ovog grada.

Zanimljivo je da je šire područje Mostara bilo naseljeno još u praistoriji, što potvrđuju i brojna nalazišta iz neolita, ali i bakarnog i bronzanog doba. Za vreme Rimljana, ovo područje su naseljavala ilirska plemena, a nakon pada Zapadnog rimskog carstva Mostar su naselili Sloveni. Osmanlije su osvojile Mostar 1468. godine, a i dan danas ovo je grad koji spaja tradiciju, kulturu i običaje tri naroda. Ovaj grad je peti po veličini u Bosni u Hercegovini, a prema poslednjem popisu imao je nešto više od 100.000 stanovnika.

Mostar znamenitosti

Najvažnije znamenitosti Mostara svakako su čuveni mostovi, po kojima ovaj grad i nosi ime. Stari most postao je prvi kulturni spomenik u Bosni i Hercegovini koji se nalazi na UNESCO-voj listi zaštićenih spomenika kulture sveta. Osim toga u ovom gradu nalazi se još veliki broj mostova: Lučki most, Most Musala, Carinski most, Avijatičarski most, Tekijski most, Kriva Ćuprija.

Još neke znamenitosti Mostara koje vredi posetiti ako se nađete u ovom gradu na Neretvi su: Karađoz-begova džamija (najveća očuvana džamija Mostara), Kajtazova kuća, Stara i Nova Pravoslavna crkva, Gimnazija Mostar, Katolička crkva i Franjevački samostan.

Mostar hotel

Ako su vam potrebni apartmani u Mostaru njih možete pronći u velikom broju ugostiteljskih objekata koji postoje u ovom gradu. Hoteli u Mostaru imaju dovoljan broj smeštajnih kapaciteta za sve one koji žele da obiđu ovaj grad i upoznaju se sa dugom i živopisnom tradicijom koju Mostar nosi sa sobom i koju i dan danas čuva i neguje.

Putovanje u Mostar

Putovanje u Mostar možete rezervisati preko velikog broja turističkih agencija, koje možete pronaći u ponudi na našem sajtu. Ovaj grad ima umerenu sredozemnu klimu, sa veoma blagim zimama i veoma toplim letima. Mostar je uz Atinu grad sa najviše sunčanih dana u godini, a sneg je prava retkost. Stoga, putovanje u Mostar može biti prava atrakcija leti, a vi ne morate čekati last minute Mostar ponudu, već možete iskoristiti priliku i sada rezervisati sebi turistički obilazak ovog hercegovačkog grada.

Pretraga

Destinacija

  • Mostar

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.