Sarajevo putovanje

Sarajevo smeštaj – aranžmani za putovanje: Sarajevo je glavni grad Bosne i Hercegovine, i predstavlja njen privredni, kulturni i administrativni centar. Grad je smešten između Bjelašnice, Igmana, Jahorine i Trebevića, olimpijskih planina koje predstavljaju razlog više za posetu bosansko-hercegovačkoj presonici. Istorija je baš na ovom mestu spojila istok i zapad, pomešala različite uticaje i stvorila tako multikulturalni duh koji se zadržao u Sarajevu.

Kada je u pitanju Sarajevo aranžamni za putovanja su izuzetno popularni, a na vama je samo da posetite naš sajt i izaberete idealnu ponudu za vas. Uverite se zašto je ovo grad koji se razlikuje od svih koje ste dosad imali priliku da vidite!

Sarajevo putovanje u srce Bosne i Hercegovine

Pod uticajem osvajača sa istoka, Sarajevo je poprimilo orijentalne konture koje su se u velikoj meri zadržale i do danas. Nakon slabljenja moći Osmalnlija, Sarajevo se našlo pod uticajem Austro-Ugarske monarhije, a nakon toga i u sastavu Kraljevine Jugoslavije, Nezavisne Države Hrvatske i socijalističe Jugoslavije. Ovaj poslednji period mu je doneo epitet olimpijskog grada, s obzirom na to da je bio domaćin XIV Zimskih olimpijskih igara 1984. godine.

Sarajevo znamenitosti

Putovanje u Sarajevo podrazumeva i obilazak njegovih najznačajnijih znamenitosti, od kojih se posebno izdvajaju sledeće:

Baščaršija i Sebilj

Baščaršija je istorijski i kulturni centar grada, čiji naziv potiče od reči “baš” koja u prevodu sa turskog jezika znači “glavna” (glavna čaršija). Ovde su skoncentrisani karakteristični simboli Sarajeva, kao i prodavnice, suvenirnice, ćevabdžinice i buregdžinice sa specijalitetima pravljenim po staroj, originalnoj recepturi koje turisti ne propuštaju da probaju.

Centralni deo Baščaršije je Sebilj, česma koja je na ovom mestu nikla 1753. godine. Legenda kaže da će svako ko popije vodu sa neke od sarajevskih česmi poželeti da se vrati u ovaj grad.

Muzej Sarajevskog atentata

Muzej Sarajevskog atentata predstavlja uvid u istoriju austrougarske vladavine na području Bosne i Hercegovine, i način na koji su se austrougarski uticaj i kultura u preneli u Sarajevo i šire. U isto vreme, muzej podseća na atentat koji se u ovom gradu dogodio 1914. godine, kada su nastradali austrijski prestolonaslednik Franc Ferdinand i njegova supruga Sofija.

Evropski Jerusalim

U srcu Baščaršije je izgrađen sefardski hram koji naročito zanimljivo deluje ako se posmatra uz Staru pravoslavnu crkvu i Begovu džamiju koje su smeštene nedaleko od njega. Ovaj neobičan sastav verskih objekata nedvosmisleno ukazuje na multietničku i kulturološki raznovrsnu notu koju grad Sarajevo poseduje.

Sarajevo smeštaj hoteli i apartmani

Smeštaj u Sarajevu nudi veliki broj hotela i apartmana u kojima možete odsesti tokom boravka u ovom gradu. Ukoliko želite smeštaj u blizini centra grada i Bašačaršije, na raspolaganju su hoteli iz kojih u srce najpopularnije gradske čaršije možete stići za svega nekoliko minuta hoda, a tu su i apartmani koji pružaju intimniji, a povoljniji ugođaj u odnosu na hotele. Kada je u pitanju Sarajevo hoteli na razanim lokacijama će vam učiniti lako dostupnim sve znamenitosti koje bi trebalo da posetite.

Sarajevo je grad kome se turisti uvek iznova vraćaju, pa ne propustite priliku da i sami ostete čari ove prestonice. Neka vaši aranžmani za Sarajevo budu na vreme obezbeđeni!

Pretraga

Destinacija

  • Sarajevo

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.