Putovanje u Trebinje - grad sunca i platana

Trebinje putovanje – aranžmani: Trebinje je grad u Republici Srpskoj, BiH, koji se nalazi na samom jugu Hercegovine. Smešten je ispod planine Leotar, na obodu Trebinjskog polja, u dolji jedne od najvećih evropskih reka ponornica Trebišnjice. Putovanje u Trebinje u “grad sunca i platana” može biti pravi doživljaj i nezaboravno iskustvo, a ukoliko želite da posetite ovaj grad možete rezervisati aranžman u nekoj od agencija sa našeg sajta.

Trebinje je relativno mali grad, u naseljenom delu grada, prema poslednjem popisu, živi oko 30 hiljada ljudi. Postoje dve teorije o nastanku imena Trebinje. Prva je da potiče od latinske reči “tribunus” – zapovednik rimske vojske, a prema drugoj verzije koren reči potiče od slovenske reči “treb” – žrtva.

Trebinje smeštaj

Turistički potencijali Trebinja su veoma dobri, pa i ne čudi što veliki broj turista posećuje ovaj grad tokom cele godine. Kada je u pitanju Trebinje hoteli koji se nalaze u ovom gradu većinom su izgrađeni po najsavremenijim evropskim standardima, sa moderno uređenim enterijerom. Pored toga u gradu postoji i veliki broj motela, a i Trebinje apartmani značajno doprinose kada je u pitanju ponuda smeštajnih kapaciteta ovog grada.

Trebinje znamenitosti

Kao posledica veoma burne istorije grada, u Trebinju se nalazi veliki broj hramova. Postoji 15 hramova Pravoslavne crkve, dve katoličke crkve i jedna džamija. Tokom leta održavaju se brojne manifestacije, a turiste privlače i izletišta Lastva, Jazina, Orovac i Ubla. Turističku atrakciju predstavlja i pećina Vjeternica.

Značajna atrakcija jeste i Hercegovački manastir, kao i Narodna biblioteka Trebinje, a u gradu se nalazi i veliki broj kulturno-istorijskih spomenika. U današnjem izgledu grada jasno se primećuju građevine iz turskog vremena, iz doba Austrougarske i moderna gradnja.

Pored toga u gradu postoji nekoliko tradicionalnih manifestacija, a najpoznatija je Trebinjske ljetne svečanosti.

Putovanje u Trebinje

Trebinje je udaljeno oko 27 kilometara od mora, putem do Dubrovnika, ili oko 38 kilometara putem do Herceg Novog. Stoga je Trebinje vrlo često mesto gde se zadržavaju brojni turisti na putu do neke od pomenutih lokacija. U Trebinju vlada mediteranska klima sa kratkim, blagim zimama i dugim, vrelim letima.

Vi već sada možete sebi rezervisati putovanje u Trebinje preko neke od agencija koje se nalaze na našem sajtu i tako sebi prirediti odmor za pamćenje.

Pretraga

Destinacija

  • Trebinje

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.