Višegrad putovanje

Smeštaj u Višegradu-aranžmani za putovanje: Višegrad je grad na istoku Republike Srpske, smešten u kotlini reke Drine. Putovanje u Višegrad predstavlja izuzetno zanimljivo iskustvo za sve one koji su ljubitelji prirode, istorije, kulture i umernosti. Znamenitosti koje poseduje su među najlepšima u Bosni i Hercegovini, a raznovrsne mogućnosti za zanimljiv boravak obećavaju ispunjene i aktivne dane u Višegradu.

Ukoliko želite da posetite Višegrad putovanje možete pronaći u okviru ponuđenih  aranžmana našem sajtu, koji uključuju posetu i ovom gradu. Aranžmani za Višegrad tradicionalno povlače veliko interesovanje, prvenstveno zbog blizine i pristupačnosti destinacije.

Šta videti u Višegradu?

Sam geografski položaj i prirodne lepote Višegrada su ovaj grad predodredili za jednu od najlepših turističkih destinacija u Bosni i Hercegovini. Kanjon reke Drine je jedna od popularnijih prirodnih atrakcija, koja je turistima privlačna i zbog guste borove šume i bogate flore i faune u ovom predelu. Višegrad obuhvata i dva drinska jezera – jezero hidroelektrane Višegrad i Perućac. Na Drini leži i čuvena višegradska ćuprija, koja je zadužbina velikog vezira Mehmed-paše Sokolovića, pa kada je u pitanju Višegrad putovanje predstavlja i upoznavanje sa istorijom koja je imala presudan uticaj u oblikovanju ovog grada.

Višegradska ćuprija je bila motiv za nastajanje jednog od svetski poznatih dela “Na Drini ćuprija”, srpskog nobelovca Ive Andrića, koji je svoje detinjstvo proveo u Višegradu. Nedaleko od ćuprije se nalazi škola u kojoj je stekao osnovno obrazovanje, a osim Andrićeve spomen učionice koja je otvorena za turiste, možete proći i pored kuće u kojoj je u mladosti živeo. Druge važne zanemenitosti Višegrada su manastir Dobrun, Gradska galerija Višegrad,  spomenik Ivi Andriću i Višegradska banja.

Jedan od glavnih povoda za odlazak u Višegrad je poseta Andrićgradu ili Kamengradu, koji postoji kao malo etno-selo unutar grada, a idejni tvorac ovog kulturnog centra je režiser Emir Kusturica.  

Smeštaj u Višegradu: apartmani i hoteli

Smeštaj u Višegradu stavlja na raspolaganje nekoliko opcija: boravak u hotelu, motelu i privatnom smeštaju koji uključuje apartmane i sobe. Hoteli u Višegradu se nalaze na vrlo atraktivnim lokacijama, koje pružaju blizinu svih najvažnijih gradskih znamenitosti. Karakteriše ih kvalitetna usluga, gostoprimstvo, udobnost smeštaja i raznovrsnost kuhinje u kojoj možete probati domaća, ali i jela internacionalne kuhinje. Moteli i apartmani u Višegradu takođe nude izuzetno kvalitetnu i pristupačnu uslugu.

Kada su u pitanju aranžmani za Višegrad putovanje svakako uključuje i udoban smeštaj koji je obezbeđen u okviru ponude koju izaberete. Putovanje u Višegrad predstavlja jedan od najlepših obilazaka u regionu, a brojni aranžmani za ovaj grad čekaju samo na vas.

Pretraga

Destinacija

  • Višegrad

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.