Prag putovanje

Prag putovanje – aranžmani za putovanje u Prag: Prag je glavni i najveći grad u Češkoj. Nalazi se na reci Vltavi, a spada u najočuvanije velike gradove Evrope, pa je stoga njegovo bogato istorijsko jezgro pod zaštitom UNESCO-a. Zanimljivo je da se Prag nalazi u samom središtu Evrope, podjednako udaljen od svih njenih granica, a iz tog razloga smatra se i “srcem” starog kontinenta. Kao jedan od najstarijih, najvećih i najlepših gradova u srednjoj Evropi, koji je pošteđen od razaranja u Drugom svetskom ratu, Prag je danas prvorazredno turističko odredište. Ukoliko i vi mislite da je putovanje u Prag pravi izbor, potražite ponude turističkih agencija sa našeg sajta i rezervišite nezaboravno Prag putovanje.

Prag hotel

Ako se opredelite da vaša destinacija za putovanje bude Prag, onda nema sumnje da je pravo mesto za vaš smeštaj Prag hotel, a u ovom prekrasnom gradu možete pronaći brojne smeštajne jedinice tog tipa – uglavnom one luksuzne i savremeno opremljene, ali mogu se naći i hoteli skromnijeg karaktera. Kada dođete u Prag hotel možete pronaći gotovo na svakom koraku, što je veoma značajno za mnogobrojne turiste koji dolaze da posete češku prestonicu.

Pored toga, kada je u pitanju Prag putovanje, u ovom gradu možete pronaći i veliki broj apartmana za iznajmljivanje, pa nema sumnje da ćete pronaći adekvatan smeštaj za sebe ako odlučite da posetite ovaj biser kontinentalne Evrope.

Prag znamenitosti

Prag je grad impresivnog kulturno-istorijskog nasleđa, pa i ne čudi što se Prag znamenitosti mogu pronaći gotovo na svakom koraku. Karlov most je najstariji gradski most, a ujedno spada i među najpoznatije znamenitosti u Pragu. Karlov most povezuje Stari grad sa drugom obalom Vltave – Malom Stranom.

Praški dvorac smatra se najvećim drevnim dvoracem na svetu. U njemu su tokom prošlosti stolovali češki kraljevi, kraljevi Rimskog carstva, biskupi, a danas je to dom predsednika Češke Republike i jedna je od glavnih turističkih atrakcija češke prestonice.

Katedrala Svetog Vida je dominantna građevina na Praškom zamku. U pitanju je trobrodna gotička katedrala sa tri tornja i to je sedišna crkva praškog nadbiskupa. Astronomski sat je jedna fascinantna mehanička naprava, koja je jedno od najvećih blaga Praga i najstariji je sat takve vrste koji je još uvek u funkciji.

Prag aranžmani

Kada su u pitanju Prag aranžmani u ponudi turističkih agencija koje postoje na našem sajtu može se pronaći veliki broj različitih opcija za putovanje u Prag, a na vama je da odaberete onu koja vama najviše odgovara, kako u pogledu cene, tako i u pogledu termina. Bilo da je vaš izbor za putovanje Prag na jesen ili Prag na proleće, doživljaj će sigurno biti na najvišem nivou s obzirom na to da ovaj znameniti grad svojim velelepnim sadržajem i bogatim kulturno-istorijskim nasleđem vredi posetiti u bilo koje doba godine.

Pretraga

Destinacija

  • Prag

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.