Ada Bojana letovanje

Ada Bojana smeštaj – letovanje Ada Bojana: Ada Bojana je nenastanjeno rečno ostrvo reke Bojane, smešteno na samom njenom ušću u Jadransko more. Ada Bojana na istoimenoj reci je zaslužna za popularnost još šireg pojasa od samog ostrva, koji obuhvata i celu Ulcinjsku rivijeru. Kada je u pitanju Ada Bojana letovanje podrazumeva uživanje u prelepim plažama, čistom moru i prirodnim lepotama koje je okružuju, a poseban šarm ovoj destinaciji pruža i grad Ulcinj, sa svojim znamenitostima i istorijom koja je turistima uvek izuzetno interesantna.

Kada je u pitanju Ada Bojana last minute i drugi, klasični aranžmani nude odličnu mogućnost obilaska ovog ostrva, pa već sada pogledajte na našem sajtu ponudu za putovanje na ovu atraktivnu destinaciju.

Ada Bojana aranžmani – šta videti i obići?

Ada Bojana ima peščanu plažu dugačku 3 km, a sadržaj hotelskog dela kupališta je tradicionalno najposećenije zbog brojnih sadržaja u kojima kupači mogu uživati, počevši od sportova na vodi i odbojke na pesku, do uživanja u kafićima u plažnim barovima koji nude odličnu zabavu.

Ada Bojana je dugo bila poznata kao nudistička plaža, ali je vremenom postala poznata po sportovima na vodi. Zbog čestog vetra koji je pogodan za surfovanje, Ada Bojana se smatra prestonicom surfera. Turisti ističu da su zalasci sunca najlepše slike koje se mogu videti na Adi Bojani, a doživljaj je veći ako se prizor posmatra sa plaža ili iz ribljih restorana u kojima se riba lovi i servira na tradicionalan način.

Grad Ulcinj je krajnja južna tačka Jadranskog primorja, koji leži na otvorenom moru naspram Otrantskih ostrva. Stari grad Ulcinja je tvrđava jedinstvene lepote i šarma, a Trg robova je naročito zanimljiv turistima jer su u prošlosti ovde dovođeni robovi od strane ulcinjskih gusara.

Među porobljenima je bio i čuveni pisac Migel de Servantes, a kako je njegovo najvažnije delo “Don Kihot” nastalo po sticanju slobode, smatra se da su neki likovi i radnja u knjizi inspirisani upravo piščevim doživljajima u Ulcinju. Kada je Ada Bojana u pitanju letovanje predstavlja spoj uživanja na najlepšim crnogorskim plažama i upoznavanje Ulcinja koji nudi izuzetno zanimljiv sadržaj za svoje posetioce.

Ada Bojana smeštaj

Ukoliko je vaš izbor za letovanje Ada Bojana smeštaj ćete lako pronaći s obzirom na brojne hotele i apartmanske komplekse koji stoje na raspolaganju. Cene nisu naročito visoke u odnosu na druga popularna letovališta u regionu, pa možete birati između vrhunske usluge koju nude hoteli i udobnih apartmana u kojima ćete imati više privatnosti. Gde god da se smestite, ne zaboravite da prošetate ulicama Ulcinja i da iskusite čari Ade Bojane, koja svoje turiste redovno privlači iznova i iznova.

Pretraga

Destinacija

  • Ada Bojana

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.