Bar letovanje

Bar letovanje – aranžmani: Bar je pomorski grad u Crnoj Gori. Luka Bar je najveća crnogorska luka, a kao takva ona predstavlja vezu Crne Gore sa svetom, jer je preko Jadranskog mora vezana sa Italijom. Bar je i popularna turistička destinacija, a ako imate želju da već ovog leta posetite ovaj grad potražite dostupne aranžmane u nekoj od agencija sa našeg sajta.

Bar je jedan od najsunčanijih gradova u Evropi, u proseku ima preko 270 sunčanih dana godišnje. Bar se nalazi između Jadranskog mora i Skadarskog jezera i kao takav mamac je za brojne turiste. Pored toga Bar okružuju i brojne planine, a kroz grad protiče i nekoliko reka koje se ulivaju u Jadransko more.

Bar plaže

Dužina barske obale koja se može koristiti za kupanje iznosi oko9 kilometara. Na barskoj rivijeri nalazi se oko 20 plaža, kupališta i stenovitih uvala koje se takođe koriste za sunčanje i kupanje.

Gradska plaža ili Topolica nalazi se u samom gradu, ispred istoimenog hotela. Duga je oko 500 metara, šljunkovita je i prostire se od reke Željeznice do luke i marine. S obzirom na to da je blizu luke, to je najmanje atraktivna plaža, ali vrlo zgodna za brzopotezno kupanje dok se nalazite u gradu.

Crvena plaža je severno, nadomak samog centra grada, u malom zalivu između Bara i susednog Sutomora. Duga je oko 1 kilometar, a u pozadini se nalazi gusta borova šuma, a pokriva je pesak i šljunak crvenkaste boje po čemu je dobila ime.

Zukotrljica je stenovita plaža duga oko 1 kilometar, a nalazi odmah iza Crvene plaže. Okolina ove plaže je obrasla zukvom, niskim mediteranskim rastinjem po kojem je i dobila ime.

Bar smeštaj

Kada je u pitanju Bar smeštaj u ovom gradu nudi brojne različite mogućnosti. Bilo da se odlučite za Bar hotel ili vaš izbor budu apartmani u Baru sigurno ćete iskusiti maksimalan kvalitet usluge i poželeti da se vratite u ovaj grad. U Baru možete potražiti i privatni smeštaj, a lokalni meštani potrudiće se da vam maksimalno izađu u susret i učine vaš boravak što prijatnijim.

Bar znamenitosti

Najznačajnije znamenitosti Bara nalaze se u starom delu ovog grada, koji se nalazi na brdu u unutrašnjosti, oko  kilometara od modernog Bara. Najstariji sačuvani deo grada je iz srednjeg veka – gradska kapija je iz 11. veka, a neke kuće datiraju još iz 14. veka. Stari Bar je u 15. veku pao pod vlast Venecije, a u 16. veku pod vlast Turske, što je trajalo sve do 19. veka.

U Starom Baru postoji i tvrđava sa koje se pruža pogled na ceo grad i okolinu, a na samom ulasku u grad je čuvena drevna maslina, stara preko 2.000 godina. U gradu ima nekoliko zanimljivih crkava i džamija. Danas u Starom Baru živi manje od 2.000 stanovnika, izrazito heterogene etničke strukture.

Last minute Bar

Iako Bar važi za jednu od povoljnijih destinacija u Crnoj Gori, Bar last minute ponude itekako su popularne kod naših turista, s obzirom na to da su cene tada još pristupačnije. Ipak, ono što takođe može olakšati vaš budžet za letnji odmor jesu i Bar first minute ponude, za nezaboravno letovanje i uživanje u ovom lučkom gradu.

Pretraga

Destinacija

  • Bar

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.