Letovanje Herceg Novi

Herceg Novi smeštaj – aranžman za letovanje: Herceg Novi je grad u Crnoj Gori koji se nalazi na samom ulazu u Boku Kotorsku, u podnožju planine Orjen. Herceg Novi je grad koji se smatra “gradom večnog zelenila”, a poznat je po divnoj mediteranskoj arhitekturi i drugim brojnim kulturološkim sadržajima. Brojni turisti često posećuju Herceg Novi, a ukoliko i vi želite da posetite ovaj crnogorski grad pogledajte ponude turističkih agencija sa našeg sajta i organizujte sebi idealno putovanje u Herceg Novi.

Herceg Novi plaže

Kada su u pitanju Herceg Novi plaže, one se mogu podeliti na dva tipa: Prvi su plaže duž obalske linije Herceg Novoga, a drugi one “prekoputa” na poluostrvu Luštici. Kada su u pitanju plaže Herceg Novi, ukupno ih je registrovano oko 70, a po tipu su peščane, šljunkovite, betonske i stenovite.

Plaža Njivice spada u red javnih plaža sa svom pratećom infrastrukturom. U pitanju je kombinovana plaža, jedan deo je peščani, drugi stenoviti, a treći betonski. Jedan deo ove plaže predviđen je za naturiste i nudiste.

Blatna plaža je najveća plaža na području Herceg Novog, a pored toga važi za plažu banjskog tipa, peščana je sa podlogom od lekovitog peska nalik blatu. Plaža Rafaelo važi za najbolju i najatraktivniju plažu u Herceg Novom. Nasuta je peskom, a kompletno je uređena i opremljena svim sadržajem za turiste.

Herceg Novi smeštaj

Kada su u pitanju Herceg Novi hoteli u turističkoj ponudi ovog grada nalaze se različite vrste navedenih smeštajnih objekata, kako luksuznih i savremeno opremljenih hotela, tako i brojnih apartmana za iznajmljivanje. Naravno, ono što je karakteristično za sve crnogorske gradove na moru, pa tako i Herceg Novi, jeste mogućnost odabira privatnog smeštaja, koji može biti na bazi noćenja u sobama, apartmanima ili studijima. Herceg Novi hoteli su pogodni za sve turiste koji žele maksimalan komoditet i vrhunsku uslugu tokom letnjeg odmora.

Herceg Novi znamenitosti

Kao svojevrsna raskrsnica istoka i zapada, Herceg Novi je bio izložen uticajima hrišćanstva i islama. I baš zbog takvog istorijskog preplitanja, različitih kultura i vera, a sve u kombinaciji sa iskonskom lepotom grada, došlo je do jedinstvene sinteze različitih stilova. Na tlu Herceg Novog smenjivale su se različite civilizacijske, odnosno kulturne tekovine, ostavljajući dubok trag na današnji izgled Herceg Novog.

Kompleks manastira Savina svakako je najbolji i najslikovitiji primer kreativnog sjedinjenja čovekove maštovitosti, protkane graditeljskim umećem i iskonske lepote prirode. Grad Herceg Novi, kao i njegova okolina, obiluju arhitektonskim, skulptorskim i slikarskim delima, koja na najbolji način predstavljaju istoriju ovog grada. Tu, pre svega, treba istaći preromantičke sakralne spomenike u Bijeloj, Kutima i Sušćepanu.

Last minute Herceg Novi

Herceg Novi last minute ponude veoma su popularne kod mnogih turista koji žele da posete ovaj crnogorski grad, s obzirom na to da su cene tada mnogo povoljnije i pristupačnije većem broju turista. Ipak, ono što takođe može olakšati vaš budžet predviđen za letnje putovanje jesu i Herceg Novi first minute ponude, koje vam mogu omogućiti nezaboravno letovanje i uživanje u ovom gradu na obali Jadrana.

Pretraga

Destinacija

  • Herceg Novi

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.