Prčanj letovanje

Prčanj plaža – Prčanj aranžmani za letovanje: Prčanj je gradsko naselje u opštini Kotor u Crnoj Gori. Nalazi se na obali Bokokotorskog zaliva, a već skoro čitav vek smatra se prirodno klimatskim lečilištem. Letovanje u Prčnju je veoma popularno, s obzirom na to da je Prčanj vrlo atraktivno turističko mesto, a ukoliko i vi želite da posetite Prčanj potražite ponude turističkih agencija sa našeg sajta, odaberite onu najpogodniju i rezervišite sebi savršeno putovanje u ovo mestašce.

Prčanj plaža

Ono što je karakteristično za Prčanj jesu male plaže, čisto i mirno more i prijatna, lekovita vazdušna struja. Plaže su uglavnom betonske i nalaze se u blizini kuća, hotela ili vila. Morska voda koja zapljuskuje Prčanj plaže svrstana je u I i II kategoriju čistoće.

Najpoznatija i najposećenija plaža u Prčnju je Markov Rt. Ova šljunkovita plaža, duga je oko 1000 metara i nalazi se na putu od Prčnja do Stoliva. Deo plaže namenjen je gostima hotela koji je smešten na njenoj obali. Odmor od kupanja i sunčanja možete pronaći u baru koji se nalazi na plaži, a možete uživati i u šetnji po njenoj obali, trčanju, džogingu ili obilasku samog mesta.

Prčanj smeštaj

Kada su u pitanju Prčanj hoteli u turističkoj ponudi ovog grada nalaze se različite vrste navedenih smeštajnih objekata, ali i veliki broj apartmana za iznajmljivanje. Na meti turista su uglavnom smeštajne jedinice pristupačnije široj populaciji. Naravno, ono što je karakteristično za sve crnogorske gradove na moru, pa tako i Prčanj, jeste mogućnost odabira privatnog smeštaja, koji može biti na bazi noćenja u sobama, apartmanima ili studijima.

Prčanj znamenitosti

Danas je Prčanj veoma popularno turističko mesto i riznica kulturno-istorijskih spomenika koji zadivljuju sve posetioce. Među njima je posebno dominantna župna crkva, posvećena Rođenju Bogorodice, na padini Vrmca, koja je inače i najveća u Boki kotorskoj. Izgrađena je u periodu od 1789. do 1913. godine po projektu venecijanskog arhitekte Bernadina Makarucija.

Uz crkvu se nalaze i biste Njegoša, Andrije Zmajevića, Josipa Juraja Štrosmajera, Andrije Kačića Miošića, Frana Učelinija, te Joza Đurovića kapetana i vođe narodnog preporoda u Boki, kao i Iva Vizina, pomorca koji je oplovio svet.

Last minute Prčanj

Prčanj last minute ponude veoma su popularne kod mnogih turista koji žele da posete ovaj crnogorski grad, s obzirom na to da su cene tada mnogo povoljnije i pristupačnije većem broju turista. Ipak, ono što takođe može olakšati vaš budžet predviđen za letnje putovanje jesu i Prčanj first minute ponude, koje vam mogu omogućiti nezaboravno letovanje i uživanje na ovoj destinaciji na Jadranu.

Pretraga

Destinacija

  • Prčanj

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.