Putovanje u Talin

Putovanje u Talin – Talin aranžmani: Talin je glavni i najveći grad Estonije. Ova mala severna država predstavlja interesantan “kutak” Evrope za sve ljubitelje interesantnih, ali ne tako klasičnih putovanja i sadržaja koje je moguće videti širom sveta. Estonija je zemlja belih noći, očuvanih srednjovekovnih građevina i bogate istorije koja će vas zaintrigirati čim kročite u njen glavni grad- živopisni i bajkoviti Talin.

Za one koji se pitaju kako najlakše isplanirati putovanje u Talin aranžmani koje možete pogledati na našem sajtu uključuju gotovo celokupnu organizaciju puta i boravka u ovom gradu. To će znatno olakšati vašu estonsku avanturu, ukoliko već sada potražite vama odgovarajuću ponudu!

Znamenitosti u Talinu

Talin je grad očuvanih srednjovekovnih građevina među kojima vijugaju kaldrme, a panorama grada je u poslednjih nekoliko godina izmenjena izgradnjom nekoliko modernih, poslovnih zgrada. Ipak, Talin i dalje čuva duh srednjeg veka koji se čak i danas zadržao u njemu, posredstvom građevina, ulica, dekorativnih elemenata i znamenitosti koje možete videti u ovom gradu.

Crkva Aleksandra Nevskog je jedan od simbola Talina i Estonije. U pitanju je najveća verska ustanova u Estoniji, izgrađena 1900. godine, u vreme kada je ova država bila deo Ruskog carstva.  Nedaleko od crkve je smešten Tompejski dvorac, koji je služio kao rezidencija vladara ovog podneblja. Na 46 metara visokoj kuli ovog dvorca,nalazi se velika estonska zastava koju je moguće videti iz skoro svih delova Talina. Ovaj dvorac je danas sedište estonskog parlamenta. Srednjovekovna katedrala Device Marije je takođe jedna od znamenitosti koje bi trebalo da posetite.

Doživljaj Talina je potpuniji ukoliko ga posetite u sezoni belih noći, kada sunce ne zalazi čak ni nakon ponoći. Tokom noćnih sati obilazak grada izgleda gotovo isto kao i dnevna šetnja, a razlika je u tome što prodavnice i uslužni objekti ne rade, pa zainteresovani turisti imaju više prostora da istraže svaki kutak Talina, bez gužve i buke na trgovima.

Talin smeštaj

Kada je u pitanju Talin smeštaj u ovom gradu možete pronaći u okviru hotela i apartmana koji nude izuzetno kvalitetnu uslugu svojim posetiocima. Hoteli u Talinu su karakteristični po bogatom sadržaju u vidu wellness centara, kozmetičkih salona, raskošnih restorana i bazena. Apartmani su pristupačnija varijanta u odnosu na hotele, a za njih se odlučuju uglavnom turisti koji žele apsolutnu privatnost. Hoteli su bolji izbor za one koji žele da uživaju u svim pogodnostima koje hotelski smeštaj inače podrazumeva.

Pretraga

Destinacija

  • Talin

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.