Manila Filipini

Manila Filipini – aranžmani: Čuveni Filipini privlače turiste širom sveta, a ukoliko želite putovanje na kome ćete se bolje upoznati sa kulturom i načinom života na ovim ostrvima, predlažemo da posetite Manilu, užurban i živahan grad koji je smešten na zapadnoj obali ostrva Luzon, glavnog ostrva na Filipinima. Saznajte šta tamo možete obići i pogledajte aranžmane koji su u ponudi.

Znamenitosti u Manili

Najveći broj stanovnika u Manili su katoličke veroispovesti, pa ne čudi što u ovom gradu postoje značajni verski objekti. Quiapo je crkva u kojoj se nalazi čuvena slika Hrista za koju se veruje da je čudotvorna. Sagrađena je 1933. godine.

Poznata je i Crkva svetog Avgustina koja je preživela čak sedam zemljotresa, kao i bitku kod Manile. Ovo je najstarija crkva na Filipinima koja je aktivna i dan danas, pa se u njoj održavaju brojne ceremonije poput venčanja.

U Manili postoji i verski objekat za pripadnike islamske veroispovesti. Reč je o Zlatnoj džamiji koja je sazidana u znak dobrodošlice Mumeru el-Gadafiju. Danas je ovo najveća džamija u gradu.

Posebnu atrakciju predstavlja i Malacanang palata, koja je zvanična rezidencije predsednika Filipina. U Manili se takođe nalazi i neobična atrakcija – Kokosova palata, koja je izgrađena od kokosvih ljuski, palminog drveta, u kombinaciji sa kupatilo od zlata. Ova Palata je izgrađena pre nekoliko decenija u čast Papine posete.

Manila za ljubitelje kulture

Osim verskih objekata u Manili možete obići i muzeje. Ljubitelji umetnosti će sigurno želeti da posete muzej Alaja, čije su postavke posvećene filipinskoj kuturi, istoriji, ali i umetnosti ovih ostrva.

Narodni muzej Filipina se takođe nalazi u Manili, i ovde vas očekuju zanimljivi komadi nakita, porcelana, novčića, i raznih drugih predmeta koji su izvučeni iz olupine velikog ratnog broda koji se nasukao na obale Lizona.

Uz posetu gradu Manila Filipini i način života na ovim ostrvima će vam bitni znatno bliži. U večernjoj šetnji ovim gradom možete videti i doživeti mnogo toga, i osetiti duh filipinskog naroda.

Smeštaj u Manili

Ukoliko ste odučili da posetite ovaj čudesan grad, jedinstvenog duha, pogledajte ponudu smeštaja i rezervišite željeni aranžman za sebe. Budite uvek spremni za fotografisanje, jer nema sumnje da ćete u ovom filipinskom gradu imati pregršt materijala za sjajne slike.

Pretraga

Destinacija

  • Manila

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.