Putovanje u Aix-en-Provence

Putovanje u Aix en Provance – aranžmani za putovanja: Aix-en-Provence je smešten u francuskoj regiji Provansa, na jugu zemlje. Poznata je kao mesto iz koga su mnogi slavni slikari crpeli svoju inspiraciju, pa važi za destinaciju posebno privlačnu umetnicima, i svim ljubiteljima boja, lepih pejzaža i zanimljive arhitekture.

Ukoliko želite da upoznate Francusku u nešto drugačijem ruhu od onoga što nude veliki gradovi i turistički centri, već sada pogledajte na našem sajtu koji aranžmani za putovanje u Aix-en-Provence su u ponudi, i krenite na jedno od najlepših obilazaka kada je Francuska u pitanju.

Šta videti u Aix-en-Provence?

Aix-en-Provance je univerzitetski, kulturni i turistički centar Provanse. Izuzetno je zanimljiv zbog malih trgova sa brojnim fontanama, terasa uškaknih kafića i neobičnih fasada koje predstavljaju glavni pečat ovog grada. Na svakom uglu se može čuti muzika uličnih svirača, a poseban šarm pružaju i zvonici katedrala koje je moguće videti na više mesta u gradu.

Aix-en-Provance je najpoznatiji po slikaru Polu Sezanu, koji se u ovom gradu rodio i naslikao neka od svojih najvrednijih dela, među kojima se izdvaja remek delo “Kupačice”. Još uvek opstaje njegov atelje koji je otvoren za posete turista, a u njemu je moguće videti Sezanov kaput okačen na čiviluk, njegove knjige i predmete koji su godinama ostali gotovo netaknuti.

Aix-en-Provance je poznat po poljima lavande koja se prostoru u njegovoj okolini, a lavanda, kao njegov zaštitini znak, može se kupiti i kao suvenir na gotovo svakom ćošku u gradu. Putovanje u Aix-en-Provence-u je idealna prilika da probate tradicionalne francuske specijalitete pravljene po originalnoj recepturi, a to možete učiniti u nekom od brojnih restorana domaće kuhinje u gradu.

Aix-en-Provence hoteli i apartmani

Aix-en-Provance nudi razne mogućnosti za smeštaj, pretežno u okviru hotela i apartmanskih kompleksa. U kom god delu grada da se smestite, na dohvat ruke će vam biti neke od brojnih znamenitosti i šetališta kojima ovaj grad raspolaže. Prednost iznajmljivanja apartmana u okolini grada je mogućnost uživanja u prelepim prizorima koje pružaju polja lavande, a koja bi svakako trebalo da obiđete kada se nađete u ovom gradu.

Aix-en-Provence je grad koji pruža potpuno jedinstven uvid u lepote Francuske, a u njegovoj blizini se nalazi još nekoliko zanimljivih gradova, kao što su Arl i Avinjon, koje možete lako obići ukoliko se nađete u ovom delu zemlje.

Pretraga

Destinacija

  • Aix-en-Provence

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.