Antib letovanje

Antib letovanje – aranžaman: Antib je grad na jugu Francuske, koji se nalazi na Azurnoj obali, na Francuskoj rivijeri između Kana i Nice. Antib se nalazi na Sredozemnom moru i uksuzno je letovalište na Mediteranu. Prema pojedinim izvorima stari centar grada (Vieille Ville) je star oko 2.400 godina i oko njega je izrastao današnji moderni turistički deo. Antib, kao mondensko letovalište, svake sezone privlači pažnju velikog broja turista iz svih krajeva sveta, a ukoliko i vi želite da posetite ovaj francuski grad pogledajte ponude turističkih agencija sa našeg sajta.

Antib plaže

Obala Antiba ima čitavih 25 kilometara peščanih i šljunkovitih plaža, neke su privatne i one se naplaćuju, a postoje i javne gde je se ulazi slobodno. U neposrednoj blizini centra Antiba nalazi se Port Vauban, najveća marina na Azurnoj obali. Marina je podignuta u prirodnoj uvali koja se kao luka koristi još od vremena starog Rima, a danas su tu preko godine smeštene jahte milionera.

Antib znamenitosti

Antib je grad koji je bio zaštićen zidinama zahvaljujući kojima je uspeo da sačuva istorijske građevine iz različitih perioda. U nekadašnjoj tvrđavi danas su smešteni Muzej moderne umetnosti, Muzej istorije i arheologije, kao i Muzej tradicionalnih zanata i lokalne kulture.

Najlepše i najstarije građevine nalaze se u istorijskom centru Antiba, a s obzirom na to da je reč o srednjovekovnom gradu s uskim ulicama, najpametnije je obići ga peške. Marché Provençal je velika pokrivena pijaca sa odličnim izborom ribe, sira, i povrća. Pijaca se nalazi u blizini luke, a otvorena je svakog dana osim ponedeljkom.

Pikasov muzej u Antibu ima jednu od najboljih kolekcija dela ovog slikara – oko 100 crteža, slika, litografija, i ulja na papiru, kao i predmete od keramike. Katedrala (Cathédrale Notre Dame de la Platea d’Antibes) je najveća crkva u Antibu – prvi put je zidana u 11. veku, a sadašnja fasada je iz 18. veka. Unutra se nalazi impresivni barokni oltar, kao i oltar koji je 1515. oslikao Ludoviko Brea.

Last minute Antib

Antib last minute ponude itekako su popularne kod mnogih turista koji žele da posete ovaj francuski gradić, s obzirom na to da su cene tada mnogo povoljnije i pristupačnije većem broju turista. Ipak, ono što takođe može olakšati vaš budžet predviđen za letnji odmor jesu i Antib first minute ponude, koje vam mogu omogućiti nezaboravno letovanje i uživanje u ovom ekskluzivnom letovalištu.

Pretraga

Destinacija

  • Antib

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.