Putovanje u Avinjon

Avinjon putovanje – aranžmani: Avinjon je grad koji se nalazi u francuskoj oblasti Provansi, na jugu ove zemlje na istočnoj obali reke Rone. Stari deo grada Avinjon u kojem su smeštene srednjovekovne kuće, okružen je gradskim zidinama, dužine od preko 4 kilometra. Avinjon se još naziva i papski grad, ali je on zapravo mnogo stariji od nekadašnje Papske države kojoj je pripadao. Ukoliko ste zainteresovani za putovanje u Avinjon možete pogledati ponudu turističkih agencija koje su izlistane na našem sajtu i pronaći za sebe idealan aranžman.

U ovom gradiću prema poslednjem popisu živi nešto više od 90 hiljada ljudi, a u jeku turističke sezone ovaj grad je daleko življi i puniji jer je stecište brojnih turista.

Avinjon znamenitosti

Postoji mnogo znamenitosti u Avinjonu koje vredi posetiti i koje morate videti ako se nađete u ovom gradu. Avinjonski most je jedna od najvećih atrakcija ovog grada. Tu se nalazi i Papska palata koja je najveća gotska građevina na svetu, sagrađena u 14. veku. Place de l’Horloge je najpoznatiji trg u gradu, a tu se nalazi i avinjonska opera.

Crkve su svakako bile ponos Avinjona za vreme papske države i nekada ih je bilo preko 100. U Avinjonu se održavaju brojni pozorišni festivali i tada je ovaj grad prepun glumaca, muzičara, ali i turista koji dolaze iz celog sveta kako bi prisustvovali ovim događajima.

Avinjon smeštaj

Ovaj grad ima bogatu turističku tradiciju pa i ne čudi što poseduje veliki broj hotela i smeštajnih kapaciteta. U gradu se nalazi nekoliko desetina hotela, a svaki na svoj način prezentuje i oslikava prepoznatljivi avinjonski duh. Hoteli u Avinjonu koji se mogu pronaći variraju od onih jednostavnijih pa sve do nešto luksuznijih varijanti sa tri ili četiri zvezdice.

Putovanje u Avinjon

Najbolje je posetiti Avinjon na proleće jer je tada čini se najveći broj dešavanja u ovom gradu. Ukoliko i vi imate želju da posetite ovaj francuski grad aranžmani za Avinjon mogu se pronaći u brojnim turističkim agencijama koje stoje u ponudi našeg sajta.

Pretraga

Destinacija

  • Avinjon

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.