Gras putovanje

Gras putovanje-aranžmani za Gras: Gras je srednjovekovni gradić na jugu francuske pokrajine Provansa. Poznat je kao svetska prestonica parfema, s obzirom na to da se ovde neguju ruže, jasmini, lavande, divlja mimoza i drugo sveće koje čini srž francuskih parfema, još od 17. veka. Grad je postao sinonim za ružičastu majsku ružu i jasmin, dva cveta koja su deo nekih od najpoznatijih svetskih parfema, kao što je Chanel No. 5.

Provansa je regija koja odiše posebnim šarmom, a Gras je grad cveća koji svakako treba posetiti kada se nađete na jugu Francuske. Ukoliko ste se odlučili za Gras putovanje isplanirajte na našem sajtu, gde možete videti koji su aranžmani za Gras i njemu bliske destinacije u ponudi.

Gras smeštaj: apartmani i hoteli

Kada je u pitanju putovanje Gras smeštaj uglavnom možete pronaći u okviru privatnih vila koje nude apartmane za turiste. Reč je o malom, srednjovekovnom gradu koji nije podlegao urbanim trendovima karakterističnim za druge atraktivne destinacije u Francuskoj, pa hoteli u gradu Gras nisu česti. Većina njih je smeštena u obližnjoj Nici i drugim većim mestima, na nekoliko kilometara od Grasa.

Apartmani u gradu Gras vam zato stoje na raspolaganju kad god se odlučite na ovo putovanje, a pristupačne cene u zamenu za svu lepotu “grada cveća”, iznenadiće vas već prilikom prvog susreta sa Grasom.

Gras znamenitosti – šta videti?

Ukoliko odaberete Gras putovanje u ovaj gradić će biti u znaku cveća i lepih mirisa. Najpoznatija atrakcija u Grasu je upravo cveće, koje je zaslužno za najlepše parfeme na svetu. Istorija Grasa kao mirisne prestonice sveta, počela je još u petnaestom veku, kada su Francuzi našli način da se izbore protiv neprijatnih mirisa, pretežno izazvanih kožarskim poslom koji je u ovom gradu bio zastupljen. Rešenje su pronašli u cveću, a industrija je rođena početkom šesnaestog veka.

Neki od najpopularnijih brendova kao što su Dior, Hermes i Chanel godinama unazad uzgajaju majsku ružu i jasnim na zaštiććenim cvetnim poljima u Grasu i njegovoj okolini. Koliko je cveće bitno za ovaj grad, pokazuje i lokalno stanovništvo koje proslavlja cvat ovih biljaka praveći svake godine festivale u čast cveća. Svi parfemi svoje početke imaju u Les Fontaines Parfumees, kreativnoj laboratoriji za stvaranje mirisa smeštenoj u grad Gras.

Kada se nađete u ovom gradu, obilazak možete produžiti i na druge gradove Provanse, kao što su Aks en Provans, Nim i  Avinjon. Ovi gradići predstavljaju romantičnu i lepršavu stranu Francuske koju dosad sigurni niste imali prilike da vidite.

Pretraga

Destinacija

  • Gras

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.