Nim putovanje

Nim putovanje – aranžmani: Nim je grad u južnoj Francuskoj i nalazi se u regionu Langdok-Rusijon. Ovaj grad ima bogatu istoriju i predstavlja veoma popularnu turističku destinaciju. Nim je grad koji je bogat kulturno-istorijskim nasleđem, te ne čudi što ga svake godine sve više i više turista posećuje.

Ukoliko se opredelite za posetu Francuske i želite da se odmorite, opustite i saznate mnogo o istoriji ove države, a i Evrope uopšte, Nim je prava destinacija za vas. Na našem sajtu možete pronaći brojne ponude za sjajne aranžmane u Nimu.

Nim smeštaj – apartmani i hoteli

Nim aranžmani uglavnom podrazumevaju i smeštaj i prevoz, ali ukoliko ste više za putovanje sopstvenim vozilom, i ta opcija vam je na raspolaganju. U ovom gradu je veliki izbor hotela koje odlikuje odlična hotelska usluga. Ukoliko ste više za privatan smeštaj, kada je u pitanju Nim apartmani koji nesumnjivo mogu da odgovore na sve vaše potrebe i zahteve su vam takođe na raspolaganju.

Prevoz u ovom gradu je veoma dobro organizovan, te ako odsedate na periferiji grada ne očajavajte, veoma lako i brzo možete stići do centra. Grad nije preterano veliki, te sve bitne znamenitosti u gradu možete obići peške.

Nim znamenitosti – šta videti u Nimu?

Istorija grada je povezana sa Rimom, a o tome svedoče činjenica da je sam grad smešten na rimskoj cesti koja je povezivala Italiju i Španiju. U brojne znamenitosti Nima spada i Rimski amfiteatar, građevina u kojoj su se nekada održavale razne javne priredbe. Ova zgrada ima kapacitet 16 hiljada gledaoca, a od 1989. godine ima i pokretni krov i sistem za grejanje.

Maison Caree je drevna zgrada u Nimu i predstavlja jednu od najbolje očuvanih hramova. Ova građevina je nekada služila kao dvorana za sastanke za konzule, a krajem devetnaestog veka je preuređena u muzej. Ono što je veoma interesantno u vezi sa francuskim gradom Nimom je da je upravo Nim rodno mesto džinsa. Naime, iako se džins povezuje sa Sjednjenim Američkim Državama, materijal od kojeg se pravi džins je denim i potiče sa juga Francuske iz grada Nima.

Ukoliko se odlučite za posetu Nima, odvojite nekoliko dana za razgledanje, jer svaka ulica i svaki trg u ovom gradu kriju posebnu priču sa kojom je vredno upoznati se.

Pretraga

Destinacija

  • Nim

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.