Putovanje u Provansu - doživite Francusku na poseban način

Putovanje u Provansu podrazumeva odlazak u jugoistočni deo Francuske, jer je ovaj grad smešten između reke Rone na zapadu i granice sa Italijom na istoku. Aranžmani za Provansu su popularni jer je ova destinacija poznata po očaravajućim pejzažima i mirisnim poljima lavande  Ova oblast sinonim za opušten i jednostavan život, uz dobra vina i vrhunsku gastronomiju.

Ukoliko želite miran i opuštajući odmor u najlepšim predelima francuske, pogledajte na našem sajtu koji su aranžmani za Provansu u ponudi, i krenite u jedno od najlepših putovanja koja ćete iskusiti.

Provansa putovanje u najlepše francuske gradove

Značaj i simbolika malih gradova u oblasti Provansa padaju u senku većih i atraktivnijih francuskih gradova, ali to ne umanjuje radoznalost turista koji žele da saznaju sve o rodnom mestu Nostradamusa, mestu u kome je živeo Van Gog ili Polu Sezanu koji je lepote ovog dela Francuske preneo i na mnoga platna.

Provansa znamenitosti i zanimljivosti

Odgovor na pitanje Šta videti u Provansi? uključuje neke od najlepših gradova koji se mogu obići tokom proputovanja kroz ovaj deo Francuske. Neki od njih su Eks an Provans, Arl, Avinjon i Sen Remi.

Eks an Provans

Glavne atrakcije u Provansi su u vezi sa važnim kulturnim ličnostima. Jedna od njih je Pol Sezan, koji je učinio Eks an Provans poznatim, slikajući njegove ulice, prirodu i druge lepote na specifičan, i dotad neuobičajen način. U ovom gradu se nalazi njegov atelje, u kome je slikar živeo usamljenim životom provodeći dane uz kist i platno.

U gradu se nalaze mali trgovi prepuni kafića sa baštama, katedrala, spomenika i fontana, pa su šetnje njegovim uličicama izuzetno prijatne i ispunjene.

Arl

U ovom gradiću ćete naići na mnoštvo građevina koje su pod oznakom Uneska, a jedna od najznačajnijih je Arena, poznata po borbama gladijatora koje su se u njoj održavale. Ovaj grad je bio inspiracija za čuvenu sliku Van Goga, Suncokreti, a kafe Terrace na Place du Forum je glavni “krivac” za njegovo poznato delo Café Terrace at Night.

Sen Remi i Avinjon

Sen Remi je mesto u blizini Avinjona, a poznato je kao rodni grad Nostradamusa. Još uvek opstaje kuća u kojoj je živeo, pa se možete upustiti u obilazak ovog simpatičnog grada koji vam neće oduzeti više od nekoliko časova. Nakon toga, preporučujemo Avinjon, grad živopisnih fasada i poetičnih ulica i trgova.

Provansa na proleće ili Provansa na jesen – česta je dilema turista. S obzirom na to da se radi o prirodnim pejzažima, svako godišnje doba pruža posebnu lepotu ovim prizorima, pa nećete pogrešiti kad god da otputujete.

Provansa hoteli i apartmani

Smeštaj u Provansi nudi razne mogućnosti za udoban boravak u ovoj oblasti. Kada je u pitanju Provansa hoteli nude sobe i apartmane sa prelepim pogledom na prirodu kojom su okruženi. Smeštajni kapaciteti su uglavnom skoncentrisani u navedenim gradićima u ovoj oblasti.

Provansa pruža poseban doživljaj Francuske koji se znatno razlikuje od onoga što možete videti u velikim, urbanim gradovima ove države. Na vama je samo da pronađete odgovarajući aranžman i prepustite se uživanju.

Pretraga

Destinacija

  • Provansa

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.