Rems putovanje

Rems (Reims) putovanje – aranžmani: Rems je grad koji se nalazi na 129 km od Pariza, glavnog grada francuske. Putovanje u Rems definitivno odgovara svim ljubiteljima francuske kulture, jezika, ali i šampanjca – ovo je grad koji najčešće odgovoran za odlična, svetski poznata penušava vina iz Francuske.

Lepota ovog grada, kao i poseban šmek koji poseduje čine ga sve popularnijom turističkom destinacijom, a aranžmane agencija za putovanje u Rems pronaći ćete na našem sajtu gde ih možete i rezervisati, a u nastavku teksta i saznati sve važne informacije o ovom putovanju.

Rems smeštaj

Ovaj grad nije poznat i popularan kao neki drugi, francuski gradovi, ali svakako ima odlične hotele i apartmane, spremne da vas ugoste! Zavisno od vaših preferencija, odlučićete se za hotel Rems hoteli ili apartmani u Remsu.

Hoteli u Remsu su uglavnom uređeni na tipični, francuski način, sa stilom i sofisticiranom elegancijom, a neki od njih poseduju i unutrašnje bazene, kao i SPA centre u svom sklopu. Apartmani u Remsu su dobar izbor za one koji su navikli i vole ovakav tip smeštaja, sigurno ćete naći onaj po svom ukusu, ali najčešće se ne nalaze u ponudama aranžmana turističkih agencija.

Rems znamenitosti

Francuska je, kao što znamo, imala bogatu i burnu istoriju, kao i dug period monarhističkog državnog uređenja. Njeni kraljevi krunisani su upravo u Remsu, te je ovaj grad bio vrlo značajan još tada. U čuvenoj Katerdrali u Remsu (Notre Dam de Reims),  koju morate obići na putovanju u Rems, odigravala se ova ceremonija, a i danas ova crkva izuzetno je cenjena među Francuzima, ali i turistima koji je često posećuju. Sem što je istorijski značajna, ova katerdrala ima i veliku umetničku vrednost, te odiše estetskom izuzetnošću i grandioznošću.

Sem obilaska ove, najznačajnije znamenitosti Remsa – Palata Tau takođe predstavlja značajnu istorijsku atrakciju. Celliers Ruinart takođe morate obići – ovo je prva “kuća šampanjca”, otvorena još 1729. godine. Ovde se nalaze i kuće, sedišta i vinarije nekih od najpoznatijih, luksuznih šampanjaca kao što su Veuve Clicquot, WB, Taittinger i mnogi drugi.  Park Šampanjca takođe je atrakcija koja će vas sigurno fascinirati, a nema sumnje da će celo vaše putovanje u Rems biti obeleženo isprobavanjem i uživanjem u najboljim šampanjcima sveta.

Pretraga

Destinacija

  • Rems

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.