Putovanje u Saint Paul de Vence

Putovanje u Saint Paul de Vence – aranžmani za putovanja: Saint Paul de Vence je mesto u jugoistočnom delu Francuske, i predstavlja jedan od najstarijih srednjovekovnih gradova u ovo zemlji. Poznato je po muzejima savremene umetnosti, a izražena umetnička crta je karakteristična za čitavu regiju Provansa, u kojoj se ovo malo mesto nalazi.

Putovanje u Saint Paul de Vence podrazumeva odlazak u mesto iz koga su mnogi slikari i stvaraoci crpeli inspiraciju za svoja najvrednija dela, a poseban šarm koji preovladava gradićem ne ostavlja ravnodušnim baš nikoga.

Iako je reč o malom mestu, veliki broj turista ga posećuje jer arhitektura, pejzaži i celokupna atmosfera u mestu pružaju uvid u francusku tradiciju kakva nije lako vidljiva u njenim velikim, urbanim gradovima.

Saint Paul de Vence atrakcije i zanimljivosti

Kada je u pitanju Saint Paul de Vence atrakcije koje najviše interesuju turiste nisu u vezi sa građevinama i spomenicima. Duh ovog mesta podseća na neka davna vremena, a na svakom koraku se uočavaju slikoviti detalji, umetnički tragovi i izuzetno ljubazni lokalni stanovnici koji čine da se u ovom gradu ne osećate kao potpuni stranac.

Specifičnost mesta se ogleda prvenstveno u tome što je Saint Paul de Vence okružen zidinama, a veliki ulaz u grad koji je podignut 1400. godine, ponosno pokazuje trofej iz jedne velike bitke koja se odigrala u 16. veku.

Među zanimljive atrakcije kojima se ovaj grad ponosi, spadaju i verske statue koje možete primetiti pored zgrada, na ulicama i velikim trgovima, ali i razni ukrasi utisnuti u zidove građevina, čija je osnovna funkcija dekorativna, ali predstavljaju zanimljive detalje koje turisti obožavaju da fotografišu. U ovom mestu se nalazi i grob čuvenog slikara, Marka Šagala koji je, iako rođen u Rusiji, inspiraciju za svoj rad tražio u magičnoj francuskoj pokrajini Provansa.

Ukoliko niste sigurni kada treba da posetite ovo mesto, imajte na umu da Saint Paul de Vence na proleće pruža mogućnost obilaska polja lavande, koji su postali simbol čitave regije Provansa. Ukoliko vas put ipak nanese u ove predele na jesen ili u zimu, uživanje neće biti ništa manje jer lepote ovog grada nisu samo fizičke, već mogu i da se osete u svakom trenutku.

Saint Paul de Vence smeštaj: apartmani i hoteli

Kada je u pitanju Saint Paul smeštaj možete pronaći uglavnom u okviru apartmanskih kompleksa i pansiona. Hoteli nisu mnogobrojni, ali ukoliko više cenite hotelsku uslugu svakako ćete pronaći adekvatan smeštaj i u nekom od njih. Hoteli u gradu Sain Paul de Vence su izuzetno romantični, kao i apartmani u kojima možete odsesti, jer se njihov enterijer savršeno uklapa u umetnički eksterijer ovog mesta.

Pretraga

Destinacija

  • Saint Paul de Vence

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.